Τηγανίτες

Αυτες οι τηγανητές είναι αφρός και νόστιμες ακόμα και με νερό, σήμερα τις έφτιαξα στο νερό, εξαφανίζονται αμέσως, στο παρα 5 κατάφερα να βγάλω φωτογραφία, γιατί τα χέρια τους είχαν ήδη φτάσει στο πιάτο.

✅ Υλικά

νερό ή γάλα – 250 ml.
Συμπιεσμένη μαγιά – 8/9 γρ. (3 γρ. ξηρή),
ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι – 0,5 κουτ
αλεύρι-250/280 γρ. (ισως και διαφορετικά αλεύρια)
Αν θέλουμε προσθέτουμε ζάχαρη βανίλιας, μαρμελάδα/ξυσμα πορτοκαλιού.
Λάδι για τηγάνισμα.

✅ Προετοιμασία

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό/γάλα, προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, κοσκινισμένο σταδιακά αλεύρι, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Το πάχος της ζύμης πρέπει να είναι σαν παχύρρευστη σπιτική κρέμα γάλακτος, δεν πρέπει να τρέχει από το κουτάλι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για 20/30 λεπτά.
Τηγανίζουμε σε καλά προθερμασμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

✅ Συμβουλές
Για να είναι περίπου ίδιες και στρογγυλές οι τηγανητές, απλώνουμε τη ζύμη κάθετα με ένα κουτάλι. Η ζύμη είναι πηχτή, δεν τρέχει από το κουτάλι,
μπορείτε να βοηθήσετε με ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα καθαρό δάχτυλο 🤗
Ας βάλουμε μέλι, μαρμελάδα ή αχνη ζαχαρη και απολαύσετε!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜίνι πιτσάκια κλειστά
Επόμενο άρθροΡολό χωρίς κιμά με πατάτα