Ταχινοκούλουρα με κακάο
Αυτά τα νηστίσιμα ταχινόκουλουρα με κακάο είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που προσφέρει εκρηκτική γεύση και υγιεινά θρεπτικά συστατικά. Η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό, σε συνδυασμό με την τραγανή υφή, τα καθιστά ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας.
Πλεονεκτήματα:
- Νηστίσιμα: Κατάλληλα για vegan και vegetarians.
- Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης και ω-3 λιπαρών οξέων.
- Εύκολη συνταγή: Απαιτούν ελάχιστα υλικά και χρόνο προετοιμασίας.
- Γευστικά: Ιδανικά για όσους αγαπούν την σοκολάτα.
- Πολύπλευρα: Μπορούν να απολαυθούν σκέτα, με γάλα ή καφέ, ή να συνοδεύσουν γλυκά και κρέμες.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή cranberries για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
- Αν θέλετε πιο έντονη γεύση κακάο, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας επιπλέον.
- Για πιο μαλακά ταχινόκουλουρα, μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 2-3 λεπτά.
- Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες.
Συνοψίζοντας, τα Νηστίσιμα Ταχινοκούλουρα με κακάο αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και γευστικό σνακ. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα λατρέψετε!
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. (1 κούπα) ταχίνι με γεύση κακάο
- 150 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
- 150 γρ. (1 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά σούπας λικέρ μανταρίνι
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- ½ κούπα σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ μανταρίνι, χτυπώντας συνεχώς.
- Σιγά σιγά ρίξτε τα υλικά του αλευριού στο μείγμα του ταχινιού και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλάθετε μπαλάκια από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, και βουτήξτε τα στο σουσάμι.
- Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.
Πηγή: oikohouse