Ταχινοκούλουρα με κακάο

Αυτά τα νηστίσιμα ταχινόκουλουρα με κακάο είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που προσφέρει εκρηκτική γεύση και υγιεινά θρεπτικά συστατικά. Η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό, σε συνδυασμό με την τραγανή υφή, τα καθιστά ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας.

Πλεονεκτήματα:

  • Νηστίσιμα: Κατάλληλα για vegan και vegetarians.
  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης και ω-3 λιπαρών οξέων.
  • Εύκολη συνταγή: Απαιτούν ελάχιστα υλικά και χρόνο προετοιμασίας.
  • Γευστικά: Ιδανικά για όσους αγαπούν την σοκολάτα.
  • Πολύπλευρα: Μπορούν να απολαυθούν σκέτα, με γάλα ή καφέ, ή να συνοδεύσουν γλυκά και κρέμες.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή cranberries για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση κακάο, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας επιπλέον.
  • Για πιο μαλακά ταχινόκουλουρα, μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 2-3 λεπτά.
  • Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες.

Συνοψίζοντας, τα Νηστίσιμα Ταχινοκούλουρα με κακάο αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και γευστικό σνακ. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα λατρέψετε!

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. (1 κούπα) ταχίνι με γεύση κακάο
  • 150 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 150 γρ. (1 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά σούπας λικέρ μανταρίνι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • ½ κούπα σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ μανταρίνι, χτυπώντας συνεχώς.
  4. Σιγά σιγά ρίξτε τα υλικά του αλευριού στο μείγμα του ταχινιού και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  5. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Πλάθετε μπαλάκια από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, και βουτήξτε τα στο σουσάμι.
  7. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  9. Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.

Πηγή: oikohouse

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με σπιτικό χειροποίητο φύλλο
Επόμενο άρθροΡεβυθάδα Λεμονάτη στο Φούρνο: Νηστίσιμος Πειρασμός