Τα Νηστίσιμα ΤαχινοΜπακλαβαδάκια είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο, υγιεινό και εύκολο στην προετοιμασία γλυκό. Η εκπληκτική τους γεύση οφείλεται στην πλούσια γέμιση από ταχίνι και καρύδι, ενώ το φύλλο κρούστας τα κάνει απίστευτα τραγανά. Εγώ τα φτιάχνω συνέχεια γιατί είναι πανεύκολα και καταναλώνονται πολύ γρήγορα!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

400 γρ Φύλλο Κρούστας
250 γρ Σησαμέλαιο ή Ηλιέλαιο

Για την Γέμιση
300 γρ Καρύδι τριμμένο
260 γρ Ταχίνι
1 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη

Για το Σιρόπι
550 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ Νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Χυμο απο μισό Λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε τη γέμιση για τα μπακλαβαδάκια οπου ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι το γαρύφαλλο την κανέλα και το ταχίνι Ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα ωραίο συνταγές μείγμα
Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας το λαδώνουμε με σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο ότι θέλετε και τοποθετούμε και δεύτερο φύλλο επάνω του

Λαδώνουμε και το δεύτερο φύλλο κρούστας με το σησαμέλαιο και τοποθετούμε και τρίτο φύλλο λαδώνοντας το επίσης.
Απλώνουμε τη γέμιση οριζόντια επάνω στα τρία φύλλα και διπλώνουμε σε ρολάκια, διπλώνουμε τα πλαϊνά για να έχουμε ένα όμορφο ρολάκι
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα λαδωμένο πυρέξ με διαστάσεις 33 * 20
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα κρούστας και γέμιση
Πραγματικά μία πανεύκολη διαδικασία για τα πιο υπέροχα ταχινομπακλαβαδάκια που είμαι σίγουρος ότι θα τα φτιάχνετε και εκτός νηστείας

Αφού έχουμε τελειώσει με όλα τα ρολάκια αλείφουμε με το σησαμέλαιο που περίσσεψε όλη την επιφάνεια του τα κόβουμε με ένα μαχαιράκι σε 4 ίσα μέρη και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο
Τοποθετούμε σε κάθε ένα μπακλαβαδάκι ένα ολόκληρο γαρύφαλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά με μία ώρα και προσεχουμε ν έχουνε πάρει και ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα

Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Σιροπιάζουμε τα ζεστάθηκε μπακλαβαδάκια με το καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς
Αφού κρυώσουν τα διακοσμώ προαιρετικά με φυστίκια Αιγίνης είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Νηστίσιμα ΤαχινοΜπακλαβαδάκια σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Στο σιρόπι: Μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για επιπλέον άρωμα.
  • Η γέμιση: Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για καρύδι, αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή γιαούρτι για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
  • Ψήσιμο: Το μυστικό για τέλειο σιρόπιασμα είναι τα μπακλαβαδάκια να είναι ζεστά και το σιρόπι καυτό, και μετά να τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς.