Τηγανίτες
Σε ένα μπωλ βάζω νεράκι λίγο αλάτι.. μια πρέζα ζάχαρη.. ανακατεύω και προσθέτω αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας ωραίος παχύρρευστος χυλός. Τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν και βάζω ζάχαρη… μέλι… μερέντα.. ότι θέλει ο καθένας μας.
Καλή απόλαυση.
Η Συνταγή είναι της Ρούλα Γεωργοπούλου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τηγανίτες με μέλι
Ευκολο, οικονομικό, ουδόλως χρονοβόρο και φυσικά υγιεινό
Ίσως η συγκεκριμένη συνταγή ξεφεύγει λίγο από τις καθιερωμένες συνταγες, αλλά φυσικά αφυπνίζει αμέτρητες παιδικές αναμνήσεις
Υλικά
3/4 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
1 κοφτό κ.γ αλάτι
2 κοφτά κ.γ ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ φέτα τριμμένη στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
αλεύρι όσο πάρει προκειμένου να γίνει πηχτός χυλός (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι γ.ο.χ προσωπικά χρησιμοποιώ μείξη σκληρό&μαλακό σήμερα όμως επειδή είχα ξεμένει χρησιμοποίησα αλεύρι για τσουρέκια εξίσου καλή εκδοχή)
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με αυγογδάρτη σε μια λεκανίτσα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να αναμειχθούν σωστά τα υλικά. Αν ο “χυλός” βγεις αραιός προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Σε περίπτωση που είναι πολύ πηχτός προσθέτουμε επιπλέον γάλα ή νερό.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Βάζουμε το λάδι να πάρει τη σωστή θερμοκρασία και με κουτάλι της σούπας παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα μας και τηγανίζουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες μας.
Σερβίρουμε ζεστές με μέλι, πραλίνα φουντουκιού ή ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της Spiridoulla Boubouli