Πώς ξεκίνησε
Στον κόσμο των ιντερνετικών trends, είναι δύσκολο να πούμε με ακρίβεια από πού ξεκίνησε κάτι. Ωστόσο, το πρώτο σχετικό βίντεο έκανε την εμφάνισή του από τον λογαριασμό της Βραζιλιάνας Nayane Capistrano, κατά τη διάρκεια του ανοιξιάτικου lockdown, και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Η ζαχαροπλάστρια δημιουργεί τέτοιες τούρτες την τελευταία δεκαετία και μπορεί επάξια να πάρει τον τίτλο της «μητέρας των Tsunami Cakes».
@thebestlavacake BOlo Tsunami. #tiktokfood #food #cake #chocolate #viral #world #tsunami #pink #fyp #pink
Τι είναι το Tsunami Cake
Έχεις δει ποτέ γλυκό που εκτός από νόστιμο είναι και συναρπαστικό; Αν όχι, πρέπει να δεις το πιο cool trend στα γλυκά φέτος, γνωστό ως “κέικ τσουνάμι”! Θα μπορούσαμε να το πούμε και “κέικ καταρράκτη”, γιατί αυτό ακριβώς κάνει: μια πλούσια επικάλυψη πέφτει σαν καταρράκτης και καλύπτει ένα αφράτο, ζουμερό κέικ με στρώσεις. Είναι ένα γλυκό που τραβάει όλα τα βλέμματα!
Με λίγα λόγια, αυτά τα κέικ σημαίνουν διασκέδαση! Είναι ιδανικά είτε για μια βραδιά με τις φίλες σου είτε για να απασχολήσεις τα παιδιά για λίγο. Δεν είναι μόνο που μοιάζουν με επιστημονικό πείραμα, αλλά είναι και ένας λευκός καμβάς για να βάλεις ό,τι επικάλυψη και συνδυασμό γεύσεων ονειρεύεσαι. Σκέψου χρωματιστή τρούφα, δημητριακά ή ακόμα και βρώσιμη χρυσόσκονη!
Μόλις είδα αυτά τα εντυπωσιακά κέικ στο feed μου, αποφάσισα αμέσως να τα φτιάξω. Χρειάστηκε μόνο να πάω σε ένα κατάστημα με είδη χειροτεχνίας για να βρω τα διάφανα φύλλα(φύλλα οξικού άλατος ή φύλλα ασετάτ) και να παραγγείλω δύο φύλλα επίσης έφτιαξα ένα κεικ ή παρτο από τον φούρνο της γειτονιάς .
Γλάσο ρευστό σοκολάτας (Ganache) απλό για επικάλυψη
125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
125 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
35 γρ. βούτυρο φρέσκο
Η ποσότητα αυτή είναι για ένα κέικ κλασσικό, αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα, διπλασιάζετε ή τριπλασιάζετε τις ποσότητες
Πώς το κάνουμε
Λιώνουμε σε μπεν μαρί (βάζουμε νερό σε κατσαρολάκι και επάνω βάζουμε ένα φαρδύ σκεύος μεταλλικό με την σοκολάτα) την κουβερτούρα, σε μέτρια φωτιά, να μην μας καεί.
Μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ρίχνουμε στο αυτοσχέδιο τσερκι μαζι με τα διακοσιτικα και την αφήνουμε να τρέξει πανω στο κέικ