Tιραμισού

Το Τιραμισού αρχικά ότι είναι τόσο ανάλαφρο και βελούδινο, σαν σύννεφο στον ουρανό και έπειτα ότι η περιετικότητά του σε καφεΐνη από τον καφέ σε “ξυπνάει” και σου δίνει ενέργεια μετά από ένα δείπνο!

Υλικά

ορθογώνιο σκευος 34 * 25

3 κουτιά κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά των 330ml
2 κουτιά τυρί κρέμα των 200 γραμμαρίων Φιλαδέλφεια η μασκαρπόνε
80 ml κρασί marsala ή κονιάκ
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες 300 έως 400 ml δυνατό καφέ (2 κουταλιές της σούπας ή τρεις καφέ διαλυμένο σε 300 ml βραστό νερό)
2 συσκευασίες σαβουαγιάρ
80 έως 90 gr σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
2-3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη για επικάλυψη

Eκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα το τυρί την κρέμα γάλακτος το κρασί το κονιάκ και τη ζάχαρη και τις βανίλιες
(εγώ τα μοιράζω τα υλικά και φτιάχνω την κρέμα δύο φορές ώστε να είναι το ίδιο πάχος στο γλυκό)
Sε βαθύ πιάτο ρίχνουμε τον καφέ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα και στρώνουμε και ρίχνουμε την κρέμα τη μισή ποσότητα
ισιώνουμε μία σπάτουλα ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε τη δεύτερη στρώση με τα σαβουαγιάρ βουτηγμένα στον καφέ.
Ξανά την κρέμα την ισιώνουμε και ξανά ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο για τρεις-τέσσερις ώρες προτού το κόψουμε
Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε με σίτα το κακάο πάνω την τριμμένη κουβερτούρα

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ειρηνη Βολοσυρακη Μπελαδακη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Tιραμισού με ανθότυρο και nutella

τιραμισου με ανθότυρο και Nutella

Συστατικά

1 πακέτο σαβουαγιαρ αναλογα με την φορμα σας
1 1/2 ποτήρι νερού Γάλα
500 γρ ανθότυρο
300 γρ. Κρεμα γάλακτος
1 κουτι Nutella αναλογα με την φορμα σας
1/2-1 κουπα Φουντούκια σε κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα Μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μιξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε το ανθότυρο και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί.
Κόψτε τα φουντούκια σε κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα ξύλο κοπής και μαχαίρι, κρατήστε τα επίσης στην άκρη.
Στρώνουμε μία φόρμα 16χ32 με μεμβράνη φαγητού να καλύπτει όλα τα τοιχωματα.
Βρέχουμε τα σαβουαγιαρ στο γάλα και στρώνουμε την βάση της φόρμας (τουλαχιστο 3 σαβουαγιαρ στην σειρά δεν πειράζει να καβαλάει το ένα το άλλο)
Απλώνουμε το 1/3 της σαντιγί  και ραντίζουμε με nutella πλούσια (θερμάνετε την στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να την κάνετε πιο ρευστή) και στη συνέχεια μια χούφτα ψιλοκομμένα φουντούκια.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορες και στο τέλος πάνω από το φουντούκι στρώνουμε μία στρώση σαβουαγιαρ

Βάλτε το τιραμισού στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Αφαιρούμε από το ψυγείο το βγάζουμε σε μια πιατέλα αφαιρούμε την μεμβράνη ραντίζουμε με nutella φουντούκι

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s chanell here