Οι **Τυρομπαλίτσες Πίτσας** είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Είναι ένα εύκολο και νόστιμο σνακ ή ορεκτικό που μπορεί να φτιαχτεί σε λίγα λεπτά. Φτιάχνονται από μια μαλακή ζύμη (όπως της πίτσας, αλλά πιο εύκολη!), πλούσια σε τυριά, αλλαντικά και λαχανικά, και ψήνονται στο φούρνο μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα σνακ που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη:
- Αυγά: 3
- Γιαούρτι: 2 κεσεδάκια
- Καλαμποκέλαιο: 1 κεσεδάκι
- Αλεύρι: 500 γρ.
- Μπέικιν πάουντερ: 1 φακελάκι
- Αλάτι και Πιπέρι (λίγο)
Για τη γέμιση:
- Φέτα τριμμένη: 500 γρ.
- Γκούντα τριμμένη: 250 γρ.
- Μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια: 250 γρ.
- Παριζάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια: 250 γρ.
- Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη: 1
- Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη: 1
Για την επικάλυψη:
- Αυγό: 1 (για άλειμμα)
- Σουσάμι: για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας πρώτα τη ζύμη.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια **μαλακή ζύμη**.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα, το μπέικον, τη γκούντα, το παριζάκι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά.
Ενσωματώνουμε το μείγμα με τα τυριά και τα αλλαντικά στη ζύμη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη (στο μέγεθος ενός καρυδιού) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τις **Τυρομπαλίτσες **.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους **200°C** για περίπου **30 λεπτά**, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 0 λεπτά (δεν απαιτείται ξεκούραση ζύμης).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως ψιλοκομμένες **ελιές** ή **λιαστές ντομάτες** για πιο μεσογειακή γεύση. Δείτε κι άλλες ιδέες για αλμυρές τυρόπιτες.
Αντί για αλλαντικά, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια. Δοκιμάστε να τις σερβίρετε με μια σάλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι.
Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τις **Τυρομπαλίτσες Πίτσας** σε ατομικά φορμάκια για muffins, ώστε να έχουν πιο ομοιόμορφο σχήμα. Σερβίρετε τις ζεστές ή κρύες.
H συνταγή είναι της κας Nana Riskou
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Aλμυρές τυρόμπαλες!
Άλλη μια εύκολη συνταγή όπως οι Αλμυρές τυρόμπαλες, που μπορείτε να φτιάξετε με πολλές παραλλαγές. Μου αρέσει να παίζω στην κουζίνα και να δοκιμάζω διάφορα
Προϊόντα
1 κούπα γιαούρτι
2 κούπες αλεύρι
1 κουπα θρυμματισμένο τυρί
1/2 κουτ. σόδα στο γάλα
1/2 κουτ.γλ αλάτι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε μια μέτρια απαλή ζύμη σε ένα μπολ με τα υλικά. Το χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια, σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Με τις παλάμες των χεριών μας σχηματίζουμε επίπεδους κύκλους πάχους περίπου 5-6 χιλιοστών. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι σε μέτρια στάθμη
μέχρι να αποκτήσουν πιο σκούρο χρυσαφί μαύρισμα, για να μην μείνουν ωμά από μέσα!
Μπορούν να ανοιχτούν με πλάστη και να κοπούν κύκλοι με ένα ποτήρι! Μπορούν όμως να διαμορφωθούν πολύ γρήγορα και στο χέρι!
Για περισσότερες γαστρονομικές ιδέες, επισκεφτείτε τη σελίδα Υπέροχες Συνταγές!
Απολάυστε τες!
Η Συνταγή είναι της Sofi Mishel










