Τυροπιτάκια Φύλλου

Συστατικά

400 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
40 γρ μαγιά
1 κιλό αλεύρι
250 γρ μαργαρίνη
100 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό

Παρασκευή

Βάζουμε τη μαγιά να φουσκώσει και την ανακατεύουμε στο αλεύρι. Προσθέστε τυρί, νερό, μαργαρίνη, αλάτι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια ανοιξτε το φυλλο το όσο πιο λεπτό γίνεται και τυλίξτε το σε ρολό και μετα τυλιξτε σε σαλιγκαρι.
Αφήστε άλλα 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια ανοιγουμε αυτό το σαλιγκαρι σε πάχος 1 εκ. και βγάζουμε τα τυροπιτακια με ένα κουπατ ή ποτηρι.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Καλή απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Στριφτά τυροπιτάκια

Στριφτά τυροπιτάκια

Υλικά

1 συσκευασία φύλλα κρούστας
400 γραμμάρια τυριού φέτα
2-3 αυγά
100 γρ βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
– Ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί με 1 κουταλιά λάδι.
– Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας.
– Σκορπίζουμε 3 κουταλιές τυρί που είχε προηγουμένως θρυμματιστεί και αναμίχθηκε με τα 2 αυγά
κατά μήκος της μακριάς πλευράς του φύλλου. Θα πρέπει το μισό περίπου φύλλο να καλυφθεί με τυρί.
– Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, αρχίζοντας από την πλευρά που έχει το τυρί. Δεν το τυλίγουμε πολύ σφιχτά για να μη σπάσει στο επόμενο βήμα.

– Διπλώνουμε την μια άκρη του ρολού και το στρίβουμε γύρω από αυτή μέχρι να γίνει κουλούρα. Την άλλη άκρη τη διπλώνουμε κάτω από την κουλούρα για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
– Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί. Αν δεν έχουμε πινέλο για το λάδωμα απλώνουμε το λάδι με μια χαρτοπετσέτα.
– Βάζουμε το τυροπιτάκι στο ταψί και το πατάμε με το χέρι να γίνει επίπεδο. Ρίχνουμε πάνω του μερικές σταγόνες λάδι ή βούτυρο λιωμένο (εγω έβαλα βούτυρο).


– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να φτιάξουμε όλη την γέμιση.
– Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

Καλή Απόλαυση