Τα στριφτάρια είναι ένα αγαπημένο σνακ ή ορεκτικό, ιδανικό για κάθε περίσταση.
Με τραγανή ζύμη και πλούσια γέμιση γιαουρτιού, αποτελούν μια νόστιμη και εύκολη επιλογή.
Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κλασική γεύση του γιαουρτιού με την αφράτη ζύμη, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Υλικά:

Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 ποτήρι γάλα
150 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
Λίγο πιπέρι
3 αυγά

Για τη ζύμη:
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
600 γραμμάρια αλεύρι (περίπου, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο)
Νερό, όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη που να κολλάει ελάχιστα

Εκτέλεση:

Γέμιση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι, το γάλα, τη φέτα και το πιπέρι.
Πρόσθεσε τα αυγά και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το ξύδι, το αλάτι και το λάδι.
Πρόσθεσε σταδιακά νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σου.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπάλες μικρές και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μίση ώρα.
Σκέπασε τη ζύμη με μια πετσέτα και άφησέ την να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Συναρμολόγηση και Ψήσιμο:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Ρίχνουμε κορνφλάουρ στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ζύμης σε λεπτό, περίπου τετράγωνο , φύλλο .
Αλείφουμε το φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο και στο ένα άκρο του τοποθετουμε σε μια κάθετη γραμμή γέμιση.
Στη συνέχεια το τυλίγουμε σε ρολό, σφραγίζουμε τις 2 άκρες του και στη συνέχεια το στρίβουμε ώστε να γίνει σαν σπιράλ
Τοποθέτησε τα ρολά σε ένα ταψί πασπαλίζουμε με έλαιόλαδο και σουσάμι
Ψήσε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.


Ψήσε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

H συνταγή είναι της Marika Thano