Τυροψωμάκια με μυζήθρα

Τα αφράτα τυροψωμάκια με μυζήθρα είναι μια πολύ εύκολη λύση τόσο για τις μαμάδες που θέλουν κολατσιό για τα παιδάκια τους όσο και για όλους εμάς που θέλουμε κάτι γλυκό και νόστιμο με τον καφέ ή τον χυμό μας. 

Αυτά τα τυροψωμάκια με μυζήθρα είναι μια πραγματική απόλαυση! Η ζύμη είναι αφράτη και μαλακιά, ενώ η μυζήθρα προσθέτει μια γλυκιά και τυρένια γεύση.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη συνταγή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη να την ακολουθήσετε, ακόμα και αν δεν είστε έμπειροι στην κουζίνα.
  • Γρήγορη προετοιμασία: Μπορείτε να φτιάξετε τα τυροψωμάκια σε λιγότερο από 30 λεπτά.
  • Νόστιμα: Η γλυκιά γεύση της μυζήθρας ταιριάζει τέλεια με την αφράτη ζύμη.
  • Πολύπλευρα: Μπορείτε να τα απολαύσετε ως πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο.

Συστατικά

Γάλα – 250 ml
Ξηρή μαγιά – 4-5 γραμμάρια (ή 12-15 φρέσκα)
Αλεύρι – 350/370
Αυγά – 1 τεμ.
Ζάχαρη-3 κουταλιές της σούπας
Λάδι-3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη βανίλια-10 γραμμάρια (για γλυκά)
Πάστα πορτοκαλιού-1 κουταλιά της σούπας

✅Γέμιση
γλυκιά μυζήθρα Κρήτης/ζάχαρη/ζάχαρη βανίλιας// ξύσμα λάιμ (αλέθω το τυρί, μερικές φορές προσθέτω και γιαουρτι αν το τυρί δεν είναι υγρό)
Προαιρετικά, προσθέστε σταφίδες/αποξηραμένα βερίκοκα/καραμελωμένα φρούτα.

Προετοιμασία

Για την προετοιμασία κάντε τα εξής:
Προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη βανίλια σε ζεστό γάλα στους 38 C, ανακατέψτε, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.
Σκεπάζετε, βάζετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

Η όλη διαδικασία χωρίς πλάστη και σε καλά αλευρωμένο τραπέζι.
Πασπαλίζετε το τραπέζι γενναιόδωρα με αλεύρι, βγάζετε τη ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε ίσα μέρη (εγώ έκανα 9), τις πλαθουμε σε μπάλες, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Σχηματίζουμε έναν κύκλο(μεγεθος πιατακι) από κάθε μπάλα, βάζουμε τη γέμιση, τσιμπάμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ψωμάκι.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Αλείψτε με κρόκο αυγού + νερό/γάλα 5 λεπτά πριν το ψήσιμο, πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου αν θέλετε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180/200 για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σημ: Θα ήθελα να τονίσω ότι το γάλα πρέπει να είναι ζεστό, προσθέστε το αλεύρι στο ζεστό γάλα, αλλιώς θα χρειαστεί περισσότερο αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης και παχύρρευστη, αλλά όχι υγρή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σταφίδες στη ζύμη.
Αν δεν μπορούμε να βρούμε γλυκομυζήθρα Κρήτης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανάλατο ανθότυρο ή οποιοδήποτε μαλακό τυρί που να μην είναι αλμυρό ή ξινό.
Μαγειρέψτε με ευχαρίστηση και όλα θα πάνε καλά!

Η Συνταγή είναι της Татьяна Петришина

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροψωμάκια

Τυροψωμάκια

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας τυροκούλουρα !Παρασκευάζονται σε 10 λεπτά, ψήνονται σε 20 λεπτά και εξαφανίζονται σε 2 λεπτά.

Απαραίτητα προϊόντα:

1 αυγό
2 κουπες αλεύρι (το μισό του οποίου μπορεί να είναι καλαμπόκι ή ολικής αλέσεως).
1 κουπα γιαουρτι + 1 κουτ. σόδα σε αυτό για να αφρίσει
1/2 κουπα λάδι
250 – 300 g τυρί.
Βούτυρο και από πάνω τριμμένο κίτρινο τυρί.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε ένα μείγμα από τα προϊόντα που αναφέρονται και τέλος θρυμματίζουμε το τυρί.


Από το σχηματισμένο κολλώδες μείγμα φτιάχνονται μπάλες, μεγάλες όσο το πινγκ πονγκ, λαδώνοντας συνεχώς τα χέρια σας με λάδι

. Αραδιάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και βάζουμε λίγο βούτυρο σε κάθε τυροψωμάκι.


Τα βάζουμε να ψηθούν και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί λίγο πριν είναι έτοιμα.
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
Καλά να περάσετε!😋😊

Προηγούμενο άρθροΑτομικά Γιουβετσάκια
Επόμενο άρθροΜυστικά της Τοσκάνης: Σάλτσα Κιμά με Θεσπέσια Γεύση