Τα πιο τραγανά και νόστιμα κουλούρια σοκολάτας

Συστατικά:

250 g βούτυρο
100 g ζάχαρης
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού αρωματική βανίλια ή ζάχαρη βανίλιας
300 g αλεύρι γ.ο.χ

50 g κορν φλαουρ
40 g σκόνης γάλακτος
40 γραμμάρια σκόνης σοκολάτας
ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα χτυπάμε με ενα μίξερ χειρός το βούτυρο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε καλά να διαλυθεί.
Προσθέτουμε την βανίλια και το λεμόνι και χτυπάμε και στην συνέχεια ρίχνουμε και το αυγό.
Προσθέτουμε το κορν φλαουρ, σκόνη γάλακτος, σοκολάτα, σόδα, αλάτι και το αλεύρι σταδιακά σε 3 δόσεις και χτυπάμε μεχρι να πάρουμε μια μπισκοτένια ζύμη.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και ρίχνουμε και την 3 δόση αλευρού.

Μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστική με το κατάλληλο στόμιο βάζουμε την ζύμη και αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα κουλουράκια μεσα στο βουτυρωμένο ταψί μας στρωμένο χαρτί ψησίματος.


Ψήνουμε έως και 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, τα κουλούρια μου ψήνονται σε 8 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΥγιεινός χυμός πορτοκαλιού, λεμονιού και καρότου, γεμάτος βιταμίνες για ενίσχυση της ανοσίας
Επόμενο άρθροΠίτα σε 3 λεπτά με τυρί φέτα και ζαμπόν