Τούρτα Φραμπουάζ

Απλά υπέροχη! Η Τούρτα Φραμπουάζ με Κρέμα Βανίλιας είναι ένα κλασικό γλυκό που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση και την ακαταμάχητη γοητεία του. Η δροσιστική γεύση των φραμπουάζ δένει αρμονικά με την βελούδινη κρέμα βανίλιας, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει.

Πλούσια γεύση και υπέροχη υφή:

  • Η κρέμα βανίλιας είναι φτιαγμένη με αγνά υλικά, όπως γάλα, βανίλια και ζάχαρη, και έχει μια βελούδινη υφή που λιώνει στο στόμα.
  • Τα φραμπουάζ δίνουν μια δροσιστική νότα στο γλυκό και προσφέρουν μια ωραία αντίθεση στην γλυκιά κρέμα.
  • Το παντεσπάνι είναι αφράτο και ελαφρύ, και αποτελεί την τέλεια βάση για την τούρτα.

Ιδανική για κάθε περίσταση:

  • Η Τούρτα Φραμπουάζ με Κρέμα Βανίλιας είναι ένα γλυκό που ταιριάζει για κάθε περίσταση.
  • Μπορείτε να την σερβίρετε σε ένα επίσημο δείπνο, σε ένα οικογενειακό τραπέζι ή ακόμα και σε ένα πάρτι γενεθλίων.
  • Είναι ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή! Η Τούρτα Φραμπουάζ με Κρέμα Βανίλιας είναι ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση και την ακαταμάχητη γοητεία του.

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
120 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι κοσκινισμένο

Για την κρέμα:
350 γρ πλήρες γάλα
1-2 λοβούς βανίλιας
70 γρ κρόκοι
70 γρ ζάχαρη
35 γρ κορν φλαουερ
2,5 φύλλα ζελατίνης, περίπου 5 γρ.
120 γρ μασκαρπόνε
230 γρ κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη

Για γέμιση και διακόσμηση:
700 γρ βατόμουρα φραμπουαζ

Ετοιμο ζελε βατόμουρο

Εκτέλεση

για το παντεσπανι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Ετοιμάζουμε μια φόρμα διαμέτρου 18 εκ. και τη σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε το παντεσπανι από την φόρμα και αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε στη μέση.

για την κρέμα

Ενυδατώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το γάλα να αρωματιστεί με τη βανίλια για μία ώρα σκεπασμένο.
Μετά από μια ώρα, επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε το γάλα. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, σταματάμε τη φωτιά και αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών και την υπόλοιπη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το κορν φλαουερ.
Προσθέστε το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς και ζωηρά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε τη στραγγισμένη ζελατίνη και ανακατέψτε ξανά καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Μεταφέρετε την κρέμα σε κατάλληλο δοχείο, τη σκεπάζετε με μεμβρανη και την αφήνετε να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα με το μασκαρπόνε. Και αφήστε τα πάντα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια πηχτή και σφιχτή κρέμα. Αφήνω στην άκρη.

Με ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα μέχρι να έχουμε μια πολύ κρεμώδη υφή. Προσθέστε τη σαντιγί (μασκαρπονε-κρεμα γαλακτος) λίγο-λίγο στην ταχύτητα 1 για να πάρετε την κρέμα του διπλωμάτη.
Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Συναρμολόγηση της τούρτας:
Κόβουμε το παντεσπανι στη μέση.
Τοποθετούμε το μισό σε μια φόρμα τσερκι διαμέτρου 18 εκ. και το σιροπιάζουμε με φρέσκο ζαχαρούχο γάλα.
Κόβουμε τα βαρομουρα στη μέση κατά μήκος και τα απλώνουμε σφιχτά γύρω από τις πλευρές του ταψιού. Το κυρτό μέρος πρέπει να
κοιτάζει προς τα μέσα, το επίπεδο μέρος πρέπει να είναι κολλημένο στα τοιχώματα.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα γύρω από τα σμέουρα ώστε να σφραγιστεί κάθε κενό,
πιέζοντας αν χρειάζεται. Απλώνουμε μια στρώση κρέμας στο παντεσπανι, επίπεδα. Απλώστε τα υπόλοιπα σμέουρα πάνω από την κρέμα.
Προσθέστε το άλλο μέρος της κρέμας από πάνω και ισοπεδώστε, κρατώντας μια κουταλιά της σούπας για το τέλος.
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσανι και πιέζουμε να σφραγιστεί.
Σκεπάζουμε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει.

Απλώστε την κρατημένη κουταλιά της κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου στην επιφάνεια του κέικ.
Έριξα από πάνω ζελε βατόμουρο και διακοσμούσα με φρέσκα βατόμουρα.

Η Συνταγή είναι της Rinkafuka Kirukatomoruka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα με κρέμα και παντεσπάνι

Τούρτα με κρέμα και παντεσπάνι

Η συνταγή μου είναι από τη μητέρα μου, που δυστυχώς, δεν είναι πια μαζί μας, ήξερε να κάνει σπουδαία πράγματα στην κουζίνα, έχω μάθει πολλά πράγματα από αυτήν και της είμαι πολύ ευγνώμων. Θα χαρώ αν σας αρέσει.

Υλικά:

για τo παντεσπανι:
5 αυγά,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
180 g κορν φλαουερ,
1 (10 g) μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια

για το σιρόπι:
200 ml νερό,
8-9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

για την κρέμα:
έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικης για κέικ,
τρουφα σοκολάτας
αμύγδαλα φιλε για διακόσμηση και ξυλάκια σοκολάτας.

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, μετά προσθέτουμε το κορν φλαουερ, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και
χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη, στρώνουμε ένα ταψί 26 εκ. με χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με λίγο βουτυρο και χύνεται το μισό μείγμα ψήνετε τα παντεσπανια στο φούρνο με αερά στους 180 βαθμούς, αν δεν έχετε αερα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπανι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος από τα ταψιά αναποδογυρίζοντάς τα πρώτα.

για το σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατάλληλη κατσαρόλα, την καραμελώνουμε μέχρι να ροδίσει και περιχύνουμε το νερό. Το αφήνουμε στη φωτιά να βράσει για 4-5 λεπτά,μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να βγει ένα σιρόπι.

Χτυπάμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε ένα από τα παντεσπάνια σε κατάλληλη πιατέλα για κέικ,το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι καραμέλας,
το αλείφουμε με τη μισή κρέμα, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, τρουφα σοκολάτας, βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ
και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο όπως το πρώτο.
Διακοσμούμε όπως θέλουμε. Αφήνουμε το έτοιμο κέικ για 3-4 ώρες στο ψυγείο πριν καταναλωθεί έχει υπέροχη γεύση.

Δοκιμάστε και μοιραστείτε το.

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά απόλαυση: Η απόλυτη σοκολατόπιτα μπισκότου που θα σας κατακτήσει!
Επόμενο άρθροΧοιρινή μπριζόλα με μανιτάρια πορτσίνι και λευκό κρασί