Υλικά

2 πακέτα τορτελίνια 250 γραμ (εγώ πήρα της Melissa με γέμιση 5 τυριά λέει …)
Μπέικον σε κύβους (250 γραμ)
2 κρέμες γάλακτος light (200 γραμ)
Τυρί γκούντα τριμμένο (500 γραμ)
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
Αφυδατωμένο σκόρδο σε σκόνη
Βούτυρο (50 γραμ) και λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα τορτελίνια όσο λέει η συσκευασία (13-14 λεπτά) και λίγο παραπάνω. Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι να σοταριστεί καλά και μόλις αυτό γίνει ρίχνουμε και το μπέικον σε κύβους. Αχνίζουμε με το αφυδατωμένο σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά να πάρει χρώμα το μπέικον και αφού πάρει σβήνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να περιμένουν.

Μόλις βράσουν τα τορτελίνια τα σουρώνουμε (δεν τα βρέχουμε με κρύο νερό) και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που τα περιμένει βουτυράκι και λίγο ελαιόλαδο να τα γυαλίσουν έχοντας το μάτι στο 5-6. Ρίχνουμε την μια κρέμα γάλακτος και μια χεριά τριμμένη γκούντα, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε και τους κύβους μπέικον με το κρεμμύδι από το τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ταψί ή πυρέξ ρίχνουμε εδώ κι εκεί τριμμένη γκούντα στον πάτο και αδειάζουμε το μίγμα με τα τορτελίνια το οποίο απλώνουμε (ανάλογα και το σκεύος βέβαια το πάχος είναι ένα δύο δάχτυλα … οριζόντια εννοείται). Πάνω τους ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη γκούντα και από πάνω με σχολαστικότητα να πάει παντού, τη δεύτερη κρέμα γάλακτος. Αλάτι δε βάζουμε καθόλου γιατί το φαγητό το αλατίζει ικανοποιητικά το μπέικον.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (στην αρχή στις αντιστάσεις και προς το τέλος στον αέρα) μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω και να κάνει κρούστα έχοντας το ταψί κάτω από τη μέση.

Τορτελίνια σουφλέ
Τορτελίνια σουφλέ

H Συνταγή είναι του κου Manos J. Paterakis

Προηγούμενο άρθροΡουμελιώτικη Σπανακόπιτα του Φθινοπώρου
Επόμενο άρθροΣπιτικά Τηγανόψωμα