Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Πρόκειται για την Τούρτα με Καραμελωμένο Σιρόπι και Κρέμα, μία συνταγή που έμαθα από τη μητέρα μου, η οποία δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας, αλλά μου δίδαξε τόσα πολλά σπουδαία πράγματα στην κουζίνα. Είμαι πολύ ευγνώμων για όσα μου πρόσφερε και θα χαρώ πολύ αν σας αρέσει αυτή η τούρτα όσο και σε μένα.
Υλικά:
για τo παντεσπανι:
5 αυγά,
1 κουπα ζάχαρη,
180 g αλεύρι γ.ο.χ,
1 (10 g) μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια
για το σιρόπι:
200 ml νερό,
8-9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
για την κρέμα:
έτοιμη σαντιγι ζαχαροπλαστικης για κέικ,
τρουφα σοκολάτας
αμύγδαλα φιλε για διακόσμηση και ξυλάκια σοκολάτας.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, μετά προσθέτουμε το αλευρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη, στρώνουμε ένα ταψί 26 εκ. με χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με λίγο βουτυρο και χύνεται το μισό μείγμα ψήνετε τα παντεσπανια στο φούρνο με αερά στους 180 βαθμούς, αν δεν έχετε αερα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπανι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος από τα ταψιά αναποδογυρίζοντάς τα πρώτα.
για το σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατάλληλη κατσαρόλα, την καραμελώνουμε μέχρι να ροδίσει και περιχύνουμε το νερό. Το αφήνουμε στη φωτιά να βράσει για 4-5 λεπτά,μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να βγει ένα σιρόπι.
Χτυπάμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε ένα από τα παντεσπάνια σε κατάλληλη πιατέλα για κέικ,το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι καραμέλας, το αλείφουμε με τη μισή κρέμα, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλε, τρουφα σοκολάτας, βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο όπως το πρώτο.
Διακοσμούμε όπως θέλουμε. Αφήνουμε το έτοιμο κέικ για 3-4 ώρες στο ψυγείο πριν καταναλωθεί έχει υπέροχη γεύση.
Δοκιμάστε και μοιραστείτε το.
Tips για την Τέλεια Τούρτα με Καραμελωμένο Σιρόπι και Κρέμα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τούρτα με Καραμελωμένο Σιρόπι και Κρέμα σας απίθανη! Όταν χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη για το παντεσπάνι, το μυστικό είναι να χτυπήσετε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο, σχεδόν λευκό, και η ζάχαρη να έχει λιώσει τελείως. Αυτό δίνει το αφράτο αποτέλεσμα. Για το σιρόπι καραμέλας, να είστε πολύ προσεκτικές όταν ρίχνετε το νερό στην καυτή καραμέλα, γιατί μπορεί να πεταχτεί και να σας κάψει. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά πριν σιροπιάσετε το παντεσπάνι. Επίσης, το κρύο της τούρτας στο ψυγείο είναι απαραίτητο για να δέσουν όλες οι γεύσεις και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τούρτα με κρέμα και μπισκότο χωρίς ψήσιμo
Συστατικά:
1 λίτρο γάλα
4 σακουλάκια πουτίγκα βανίλιας γιωτης
7 κουταλιές ζάχαρη
200 γρ μπισκότα
200 γρ σοκολάτα
100 ml κρέμα γαλακτος
Παρασκευή:
Προσθέστε την πουτίγκα και τη ζάχαρη στο γάλα και στη συνέχεια μαγειρέψτε μέχρι να πήξει.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη, μετά προσθέτουμε τη σοκολάτα στο ένα και ανακατεύουμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν όλα. Στρώνουμε τα μπισκότα στη φόρμα, μετά ρίχνουμε τη μαύρη γέμιση και την ισιωνουμε, μετά τακτοποιούμε τα υπόλοιπα μπισκότα, μετά τη λευκή γέμιση και την ισιωνουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη βρασμένη κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε στο κέικ.
Καλή απόλαυση
Πηγη:stvarukusa.mondo.rs









