Το Τρουφάτο μυρμηγκάτο είναι ένα ελληνικό γλυκό ψυγείου που αποτελείται από δύο βασικά μέρη: το σιροπιασμένο κέικ και την κρέμα σοκολάτας. Το κέικ είναι αφράτο και μαλακό, με έντονη γεύση βανίλιας. Η κρέμα σοκολάτας είναι πλούσια και κρεμώδης, με σοκολατένια γεύση που λιώνει στο στόμα.

Το Τρουφάτο μυρμηγκάτο είναι ένα γλυκό που μπορεί να απολαυθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές το καλοκαίρι, όταν είναι πιο δροσιστικό. Είναι ένα γλυκό που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, καθώς συνδυάζει την υφή του αφρατού κέικ με τη γεύση της κρεμώδους κρέμας σοκολάτας.

Υλικά

Για το κέικ

250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
220 γρ. γάλα
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. τρούφα

Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας

50 γρ. κακάο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
200 γρ. γάλα
100 γρ. νερό
50 γρ. βούτυρο

Για επικάλυψη

Τρούφα σοκολάτας