Τσακιστές ψητές Πατάτες

Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει Τσακιστές ψητές Πατάτες, τότε πρέπει να τις δοκιμάσετε.. Σας εγγυώμαι ότι θα είναι ο νέος αγαπημένος σας τρόπος για να φάτε πατάτες!
Είναι τόσο εύκολο να προετοιμαστούν, οι πατάτες μαγειρεύονται, καρυκεύονται, περιχύνονται με βούτυρο και ελαιόλαδο και ψήνονται μέχρι να γίνουν
τραγανές εξωτερικά. Είναι απίστευτες και ταιριάζουν με σχεδόν οποιοδήποτε κύριο πιάτο 🥔🥘

Υλικά 🛒

Μικρές ή Baby πατάτες, όχι ξεφλουδισμένες
Σκόνη κρεμμυδιού
Σκόνη σκόρδου
Λιωμένο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Μέθοδος:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένη με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να μπορουμε να τις αγγίξουμε με το χέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C.
Ετοιμάζουμε ένα ρηχό ταψί με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετήστε τις πατάτες στο χαρτί ψησίματος και χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι για να τις σπάσετε (το πάχος των πατατών κάνει τη διαφορά στο πόσο τραγανές θα γίνουν – πιο λεπτές θα είναι πιο τραγανές).

Περιχύνετε τις κορυφές με λιωμένο βούτυρο, τις αλατοπιπερώνετε με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη, στη συνέχεια τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε τις πατάτες στο πάνω ράφι του φούρνου για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και οι άκρες να γίνουν τραγανές.
Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες, κρεμμύδια και ψητές κόκκινες πιπεριές με ζουμερή επικάλυψη στο φούρνο

Υλικά:

1 κιλό βραστές πατάτες
1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές
1 μέτριο κρεμμύδι (ίσως και 1 μικρό κοτσάνι πράσου)
50 ml. ελαιόλαδο
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
200 γρ κίτρινο τυρί
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη κατά βούληση

Εκτέλεση:

Το ταψί λαδώνεται με περίπου 20 ml. ελαιόλαδο.
Η γέμιση παρασκευάζεται βράζοντας τις πατάτες και ψητές πιπεριές και κρεμμύδια – ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε καλά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αδειάζουμε στο πυρεξ μας, και ισιώνουμε.
Η γέμιση παρασκευάζεται ανακατεύοντας αυγά, γιαούρτι και τριμμένο τυρί.
Περιχύνουμε τη γέμιση και ισιώνουμε.
Το πυρέξε ψήνεται για περίπου 30 λεπτά στους 170-180 βαθμούς, μέχρι να πάρει μια λαχταριστή κρούστα.

Σερβίρετε ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες με τυρί και κρεμμύδι
Επόμενο άρθροΠίτες με γκούντα και εντάμ