Η Τούρτα ταψιού με μπισκότα είναι ένα κλασικό γλυκό που όλοι αγαπάμε, με την πλούσια γεύση της σοκολάτας και της πραλίνας να κυριαρχεί. Η υφή της είναι βελούδινη, ενώ η βάση από τα μπισκότα προσφέρει μια υπέροχη, μαλακή αντίθεση. Εγώ την απολαμβάνω παγωμένη, απευθείας από το ψυγείο, και είναι σκέτη απόλαυση!
Yλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
90 gr κορνφλάουρ
100 gr σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
80gr χοντροκομμένα φουντουκια
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια πτι μπερ μπισκότα
70 γραμμάρια άχνη ζάχαρης
νιφάδες κουβερτούρας
Eκτέλεση
Zεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα
Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε
Μετά προσθέτουμε την πραλίνα τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά
Τέλος σπάμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά τοποθετούμε το μείγμα σε ένα πυρέξ το απλώνουμε να πάει παντού

Καλύπτουμε με μεμβράνη να ακουμπήσει πάνω στην κρέμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως
Μετά τοποθετούμε για μία ώρα στο ψυγείο χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε την άχνη μέχρι να έχουμε μία βελούδινη κρέμα Όχι σφιχτή σαντιγί
Την απλώνουμε πάνω από την τούρτα πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας και την αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τούρτα ταψιού με μπισκότα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Κορν φλάουρ: Για να μην σβολιάσει, διαλύστε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα πριν το προσθέσετε στο ζεστό.
- Κρέμα επικάλυψης: Μην παραχτυπήσετε την κρέμα γάλακτος. Θέλουμε να είναι βελούδινη και όχι σφιχτή σαντιγί, για να δώσει μια πιο απαλή υφή στην τούρτα.
- Μπισκότα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ξερών μπισκότων σας αρέσει, όπως μπισκότα πτι-μπερ, digestive ή ακόμα και μπισκότα σοκολάτας.
- Πραλίνα: Η ποσότητα της πραλίνας μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε να είναι η γεύση της.
- Ψύξη: Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να σφίξει καλά και να κόβεται εύκολα.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είνα της Μαρίνα- Αλέξης









