H Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά 👇
2 κιλά μοσχάρι ελιά
2 λίτρα νερό
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πράσσο
Καρότο σε ροδέλες
Πιπεριες κομμενες
Πατάτα κομμενες σε κομμάτια
Κολοκύθι κομμένο
1/2 ποτήρι ρύζι
Αλάτι
Τη μισή ποσότητα από το μοσχάρι την φύλαξα στην καταψυξη για επόμενο μαγείρεμα.
Εκτέλεση:
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια
Βάλτε το μοσχάρι σε μια χύτρα ταχύτητας και προσθέστε το νερό. Κλείστε τη χύτρα και βράστε για 15 λεπτά το μοσχάρι.
Αφού μαγειρευτεί, αφαιρέστε το μισό από το κρέας και τον ζωμό του και αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο για μελλοντική χρήση
(π.χ. κοκκινιστό).
Προσθήκη λαχανικών:
Στο υπόλοιπο κρέας και ζωμό, προσθέστε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, την πιπεριά, την πατάτα και το κολοκύθι
και μετα το ρύζι και τέλος αλατίστε. Ανακατέψτε καλά.
(σε ανοιχτη κατασαρόλα θέλουν 20 λεπτα τα λαχανικα για να βρασουν)
Κλείστε ξανά τη χύτρα και μαγειρέψτε για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα κλεισουμε την χυτρα και ξεκινησει να βραζει
Σερβίρισμα:
Αφήστε το βραστό να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
Γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λαχανικά έχετε διαθέσιμα, όπως μπρόκολο
Αν θέλετε ένα πιο παχύρρευστο βραστό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό.
Απολαύστε το ζεστό και θρεπτικό σας βραστό!