Οι χοιρινές πανσέτες φούρνου αποτελούν μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για ένα χορταστικό οικογενειακό γεύμα. Επιπλέον, αυτή η συνταγή συνδυάζει το ζουμερό χοιρινό κρέας με αρωματικές πατάτες και φρέσκα λαχανικά, δημιουργώντας έτσι ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει όλους. Παράλληλα, η απλή προετοιμασία και τα οικονομικά υλικά το καθιστούν ιδανικό για καθημερινό μαγείρεμα.
Υλικά
- 5 πανσετομπριζόλες χοιρινές
- Πατάτες baby, κομμένες στη μέση κατά μήκος
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- Λιωμένο σκόρδο
Για τη Μαρινάδα:
- Μείγμα μπαχαρικών για χοιρινό
- Σάλτσα σόγιας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Χρόνοι Προετοιμασίας
- Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 50 λεπτά
Εκτέλεση
Προετοιμασία Φούρνου και Πατατών
Αρχικά, προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα. Έπειτα, περιχύνω με ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά για να καλυφθούν όλες οι πατάτες ομοιόμορφα. Τέλος, τοποθετώ τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο ταψί.
Μαρινάρισμα των Χοιρινών Πανσετών
Μετά από αυτό, τοποθετώ τις πανσέτες σε ένα ρηχό πιάτο. Συγκεκριμένα, αλατοπιπερώνω το κρέας και προσθέτω με τη σειρά: σάλτσα σόγιας, μείγμα μπαχαρικών, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και λιωμένο σκόρδο. Ακολούθως, απλώνω τη μαρινάδα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Όταν οι χοιρινές πανσέτες φούρνου καλυφθούν πλήρως με τη μαρινάδα, τις τοποθετώ πάνω από τις πατάτες.
Ψήσιμο
Στη συνέχεια, ψήνω το γεύμα χωρίς κάλυμμα στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Παράλληλα, κόβω σε φέτες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Έπειτα, σοτάρω τα λαχανικά με λίγο λιωμένο σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
Τελικό Στάδιο
Όταν οι πατάτες μαγειρευτούν πλήρως και το χοιρινό κρέας μαλακώσει, αφαιρώ το ταψί από τον φούρνο. Επιπλέον, οι χυμοί από το κρέας θα έχουν διαρρεύσει στις πατάτες, δίνοντάς τους μια υπέροχη γεύση. Ακολούθως, ανακατεύω προσεκτικά το κρέας και τις πατάτες μέσα στο ταψί. Τέλος, σερβίρω τις ζουμερές χοιρινές πανσέτες φούρνου με τα σοταρισμένα λαχανικά από πάνω.
Χρήσιμα Tips
- Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνω τις πανσέτες να μαρινάρουν για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο
- Ελέγχω την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος (πρέπει να φτάσει τους 63°C)
- Αν οι πατάτες ψηθούν πιο γρήγορα, τις σκεπάζω με αλουμινόχαρτο
- Για πιο έντονη γεύση, προσθέτω λίγο δεντρολίβανο ή θυμάρι
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πανσέτες Μαριναρισμένες
Υλικά
1,5 κιλό χοιρινες πανσέτες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κσ Παπρικα
1 Κρεμμυδι
1 κγ Κολιανδρο τριμμένο
1 κγ Θυμάρι
1-2 κλωναράκια Δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιών,τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη,
το σκόρδο, πάπρικα, κρεμμύδι και τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βουτάμε τις πανσέτες στην παραπάνω σάλτσα
Μπορούμε να αφήσουμε τις πανσετες στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν, ώστε να έχουν πιο έντονη γεύση.
Για ακόμα πιο δυνατή γεύση, μπορούμε να ψήσουμε τα πανσετάκια μαζί με τα πορτοκάλια που στίψαμε.
Τα απλώνουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C στον αέρα. Με ένα πινέλο, αλείφουμε τα πανσετάκια με τη σάλτσα που έχει απομείνει και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τις πανσετες ζεστές.







