Το εύκολο γλυκό με σαβαγιάρ και σοκολάτα είναι το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά γιατί είναι γρήγορο και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις. Οι στρώσεις του με τις διαφορετικές γεύσεις το κάνουν τόσο λαχταριστό που δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο σε ένα κομμάτι!
Υλικά
- 1 πακέτο Σαβαγιάρ
Για το σιρόπι:
- 1 μπολ Γάλα με κακάο
- Κονιάκ (για ράντισμα)
Για την λευκή κρέμα:
- 1 κουτί (400 γρ.) Κρέμα Μορφάτ (ή άλλη φυτική σαντιγί), παγωμένη
- 1 Ζαχαρούχο γάλα
- Λίγα αμύγδαλα και φουντούκια (χοντροκομμένα)
- 1/2 βαζάκι Nutella (ή πραλίνα φουντουκιού)
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 600 γρ. Κρέμα γάλακτος, παγωμένη
- 1 κοφτή κ.σ. Ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
- 300 γρ. Κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- Λίγο ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό.
1. Βουτάω τα σαβαγιάρ στο γάλα με το κακάο και τα στρώνω σε ένα ταψάκι. Ραντίζω με λίγο κονιάκ.
2. Για την λευκή κρέμα, χτυπάω το παγωμένο μορφάτ με το μίξερ για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει σαν σαντιγί. Στη συνέχεια, ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάω καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώνω την κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
3. Σε ένα τηγάνι καβουρντίζω τα αμύγδαλα και τα περνάω από το μπλέντερ μαζί με τα φουντούκια, τα ρίχνω χοντροκομμένα πάνω από τη λευκή κρέμα. Μετά, λιώνω τη νουτέλα σε μπεν μαρί ή στο μικροκύματα και τη ρίχνω από πάνω.
4. Φτιάχνω τη δεύτερη στρώση με τα σαβαγιάρ, ακριβώς όπως την πρώτη.
5. Για την κρέμα σοκολάτας, χτυπάω την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Είχα λιώσει από πριν την κουβερτούρα και την είχα αφήσει να κρυώσει. Την ρίχνω στη σαντιγί και τα χτυπάω με το μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
6. Αφήνω την κρέμα σοκολάτας για καμιά ώρα στο ψυγείο να σφίξει και μετά τη στρώνω πάνω από τα σαβαγιάρ.
7. Για την επικάλυψη, ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και προσθέτω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και λίγο ηλιέλαιο. Ανακατεύω μέχρι να γίνει μια λεία γκανάς. Αφήνω να κρυώσει λίγο και την απλώνω πάνω στο γλυκό. Γαρνίρω με ό,τι μου αρέσει!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 30 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Κανένας (για την εκτέλεση).
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 30 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Ψύξη, τουλάχιστον 1 ώρα.
Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Γλυκό
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το εύκολο γλυκό με σαβαγιάρ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κρέμες: Φροντίστε να έχετε την κρέμα μορφάτ και την κρέμα γάλακτος παγωμένες στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν τις χτυπήσετε, για να σφίξουν σωστά.
- Σοκολάτα: Αφού λιώσετε την κουβερτούρα για την κρέμα σοκολάτας, αφήστε την να κρυώσει για λίγο, πριν την προσθέσετε στη σαντιγί. Έτσι, δεν θα κόψει το μείγμα σας.
- Γκανάς: Η προσθήκη του ηλιέλαιου στην γκανάς την κάνει πιο γυαλιστερή και λεία.
- Ξηροί καρποί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ξηρό καρπό σας αρέσει, όπως καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης.
ΠΗΓΗ: Aggeliki Ant








