Τα αρωματικά κουλουράκια είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι μας, καθώς και το τέλειο γλυκό για κάθε ώρα της ημέρας. Ο συνδυασμός του πορτοκαλιού με το μαχλέπι και το κακουλέ δίνει ένα μοναδικό άρωμα που γεμίζει όλο το σπίτι. Εγώ τα φτιάχνω συνέχεια και ποτέ δεν τρώω μόνο ένα!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αρωματικά Κουλουράκια

Τα πιο νόστιμα και εύκολα αρωματικά κουλουράκια, που πραγματικά εξαφανίζονται από το ταψί μόλις βγουν από τον φούρνο. Η συνταγή αυτή είναι απλή, με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας, και το αποτέλεσμα είναι μια απίστευτη γεύση και ένα σπίτι που μοσχοβολάει.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα κουλουράκια, θα χρειαστούμε (το ποτήρι μου είναι 200 γρ.):
- 1 ποτήρι Ζάχαρη
- 1 ποτήρι Σπορέλαιο
- 1 ποτήρι Φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (με 1 κ.γ. σόδα διαλυμένη)
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ (20 γρ.)
- 3 Βανίλιες
- Αλεύρι γ.ο.χ., όσο πάρει (περίπου 600 γρ.)
- 1 κ.γ. Κακουλέ
- 1 κ.γ. Μαχλέπι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την επάλειψη (προαιρετικά):
- 1 κ.σ. Ζάχαρη
- Λίγο νερό
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε πώς θα φτιάξουμε αυτά τα νόστιμα κουλουράκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το σπορέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού (στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα). Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, το κακουλέ και το μαχλέπι.
Τέλος, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια μας, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Εγώ έλιωσα σε λίγο νεράκι μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και πέρασα με αυτό το μείγμα την επιφάνεια των κουλουρακιών για να γυαλίσουν και να γίνουν ακόμα πιο όμορφα.
Έψησα στους 180°C στον αέρα για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
Η Συνταγή ειναι της κας Olga Karagianni
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα αρωματικά κουλουράκια σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Η ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια, για να γίνουν αφράτα τα κουλουράκια.
- Το ψήσιμο: Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας, οπότε ελέγξτε τα μετά τα 15 λεπτά. Θέλουμε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Σόδα: Η σόδα στον χυμό πορτοκαλιού βοηθάει πολύ τα κουλουράκια να γίνουν αφράτα και να φουσκώσουν.
- Αρώματα: Για ακόμα πιο έντονη γεύση και άρωμα, τρίψτε το μαχλέπι και το κακουλέ στο γουδί πριν τα προσθέσετε στο μείγμα.
- Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές κουτί αφού κρυώσουν τελείως, για να διατηρηθούν τραγανά για μέρες.