Αυτό το Κέικ με Πορτοκάλι και Καρύδια συνδυάζει υπέροχες γεύσεις! Καθώς το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά δένουν αρμονικά, αποτελεί ένα πολύ αρωματικό και ζουμερό γλυκό. Επειδή η προσθήκη σταφίδων και καρυδιών το κάνει ακόμα πιο πλούσιο, είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή για ένα πλούσιο πρωινό. Επομένως, ετοιμαστείτε για ένα κέικ που θα γεμίσει το σπίτι σας με υπέροχα αρώματα, γιατί αυτό είναι πραγματικά ξεχωριστό!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κέικ με Πορτοκάλι και Καρύδια

Κέικ με Πορτοκάλι και Καρύδια

Φτιάξτε ένα πλούσιο και αρωματικό Κέικ με Νες Καφέ, Πορτοκάλι και Καρύδια. Με υπέροχο συνδυασμό κανέλας, μοσχοκάρυδου και χυμού πορτοκαλιού.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

  • 1 φλ. - Νες Καφέ Καλαμποκέλαιο (ή ηλιέλαιο)
  • 1.5 φλ. - Ζάχαρη
  • 2 . - Βανίλιες (ή εκχύλισμα)
  • 1 κ.γ. - Κανέλα
  • 1 πρέζα - Μοσχοκάρυδο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 500 γρ. - Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις), κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι - Μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι - Φυσικός χυμός πορτοκαλιού
  • 1 σακουλάκι - Σταφίδες
  • 1 ποτήρι - Καρύδι (αλεσμένο ή χοντροκομμένο)

Instructions

Προετοιμασία Υγρών:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να λιωσει η ζαχαρη.

Προσθέτουμε τις δύο βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και την πρέζα μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε.

2. Προσθήκη Στερεών:

Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του κεικ εναλλάξ με τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού (ξεκινάμε και τελειώνουμε με αλεύρι). Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Τελικές Προσθήκες:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τις σταφίδες με το αλεσμένο καρύδι και λίγο αλεύρι. Αυτό βοηθάει να μην κάτσουν στον πάτο του κέικ.

Ρίχνουμε τις σταφίδες και το καρύδι στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

4. Ψήσιμο:

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά (ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο).

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Κέικ με Πορτοκάλι και Καρύδια

Αλεύρι & Υγρά: Το εναλλάξ προσθήκη του αλευριού με τον χυμό είναι κρίσιμο για να γίνει το κέικ αφράτο. Μην παραζυμώσετε το μείγμα μετά την προσθήκη αλευριού.

Σταφίδες: Το ανακάτεμα των σταφίδων και των καρυδιών με λίγο αλεύρι πριν τα ρίξετε στη ζύμη είναι απαραίτητο, για να μην κατακαθίσουν στον πάτο του κέικ κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Μπαχαρικά: Ο συνδυασμός κανέλας και μοσχοκάρυδου με το πορτοκάλι και τον καφέ δίνει ένα πλούσιο άρωμα. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση καφέ, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού επιπλέον καφέ σε σκόνη στο μείγμα των στερεών.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: