Παστίτσιο

Όταν η κόρη μου γυρίζει από το πανεπιστήμιο, κάνω το αγαπημένο της …. παστίτσιο!

Υλικά

450 γραμμάρια ζυμαρικά,
200 γρ μιτζίθρα ή άλλο τριμμένο τυρί.

Σάλτσα κρέατος
450 γραμμάρια κιμά – ό, τι είδος σας αρέσει, – χρησιμοποίησα γαλοπούλα
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
1/8 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
Ρίγανη για γεύση
Αλατοπίπερο

Μπεσαμέλ
1/3 φλιτζάνι βούτυρο,
6 κουταλιές αλεύρι,
1 1/3 λίτρο γάλα,
1 αυγό,
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε λάδι, προσθέτουμε κρέας και σοτάρουμε προσθέτουμε σάλτσα, νερό, αλάτι, πιπέρι ρίγανη, μαγειρεύουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά

Μπεσαμέλ
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε.
Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε χτυπημένο αυγό προσέχοντας να μην ψηθεί.

Μαγειρέψτε 450 γραμμάρια ζυμαρικά, ρίξτε μιτζίθρα ή άλλο τριμμένο τυρί.
Τοποθετούμε σε στρώσεις Pyrex με κρέας και μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ…. προζ’μοπ’τα (προζυμοπιτα) της γιαγιάς μου!
Επόμενο άρθροΠατατοτηγανίτες φανταστικές…κάτι ανάμεσα σε κεφτεδάκι και τηγανίτα