Tι ωραία ιδέα για ψωμάκια! Και χωρίς ζύμωμα, ακόμα καλύτερα! Για εμάς τις νοικοκυρές που τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε, αυτή η συνταγή είναι θείο δώρο!

H Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Υλικά

2 ποτήρια νερό χλιαρό
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγλ ζάχαρη
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγια
1 κγλ αλάτι
Θέλουμε έναν πηχτό χυλό!!!
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.

Πώς τα φτιάχνουμε:

Σε ένα μπολ, ρίχνω το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Τα ανακατεύω λίγο με ένα κουτάλι να λιώσουν.
Προσθέτω το ελαιόλαδο και αν θέλω, ρίχνω και λίγη ρίγανη ή ό,τι μυρωδικό μου αρέσει.
Ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύω καλά με μια κουτάλα ή μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Δεν χρειάζεται να το ζυμώσω με τα χέρια.

Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα να φουσκώσει.
Αν βιάζομαι, και μισή ώρα κάνει δουλειά!

Στρώνω λαδόκολλα σε ένα ταψί. Παίρνω μια βαθιά κουτάλα (σαν αυτή που παίρνουμε τη φασολάδα) και παίρνω κουταλιές από τον χυλό και τις αφήνω να πέσουν στο ταψί. Δεν τις απλώνω, τις αφήνω όπως πέφτουν.

Ψήνω τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία.
Μόλις βγουν από τον φούρνο είναι αφράτα και λαχταριστά! Μπορούμε να τα φάμε έτσι σκέτα, ή να τα κόψουμε στη μέση για σαντουιτσάκια.

Καλή όρεξη!