Σήμερα σας δείχνω πώς φτιάχνω την αφράτη Καροτότουρτα , μια συνταγή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου και έγινε αμέσως η αγαπημένη μας! Πρόκειται για μία υπέροχη Καροτότουρτα που είναι μετρίως γλυκιά, απίστευτα ζουμερή και γεμάτη αρώματα κανέλας και καρυδιού, κάνοντάς την ιδανική για ένα εντυπωσιακό γλυκό στο τραπέζι σας.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αφράτη Καροτότουρτα
Φτιάξτε την πιο αφράτη και ζουμερή Καροτότουρτα με την καλύτερη συνταγή του Chef, η οποία υπόσχεται ένα αρωματικό και όχι υπερβολικά γλυκό αποτέλεσμα. Το μυστικό κρύβεται στους τρεις σούπερ μαλακούς πάτους και στην αέρινη κρέμα τυριού. Μάθετε πώς να φτιάξετε αυτή την υπέροχη τούρτα καρότου σε ένα μόνο μεγάλο ταψί!
Ingredients
Για τα Καροτένια Παντεσπάνια(3 τεμάχια):
- 2 μεγάλα Αυγά
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη (ή λευκή, αν προτιμάτε πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα)
- 100 γρ. Ηλιέλαιο (χωρίς οσμή)
- 175 γρ. Καρότο (τριμμένο στην πιο ψιλή πλευρά του τρίφτη)
- 165 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. Κανέλα
- 1/3 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. Σόδα μαγειρική
Για την Κρέμα Τυριού:
- 100 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 350 γρ. Τυρί κρέμα (τύπου philadefia)
- 50 γρ. Ζάχαρη άχνη (μπορείτε να βάλετε περισσότερη, ανάλογα με το γούστο σας)
Για το Γαρνίρισμα:
- 60 γρ. Καρύδια (ή άλλα ξηρά φρούτα), καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- Τριμμένα υπολείμματα παντεσπάνι
Instructions
Ακολουθώ τα βήματα για να φτιάξω την πιο νόστιμη αφράτη καροτόπιτα.
1. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να τρίψω το καρότο στην πιο ψιλή μου πλευρά του τρίφτη. μπορείτε να το αλέσετε και στο μπλέντερ, αν θέλετε.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τη ζάχαρη (την καστανή ή τη λευκή) και το φυτικό λάδι και τα χτυπάω με το μίξερ για 3-4 λεπτά.
3. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας για λίγα λεπτά μετά από κάθε προσθήκη. στο τέλος, ρίχνω και το αλάτι.
4. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι και ρίχνω το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και, αν θέλω, λίγο μοσχοκάρυδο, κάρδαμο ή ξύσμα πορτοκαλιού.
5. Ανακατεύω καλά τα στερεά υλικά και τα ρίχνω κοσκινίζοντάς τα στο μείγμα των αυγών.
6. Ανακατεύω το τεστώ με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
7. Προσθέτω το τριμμένο καρότο και ανακατεύω ξανά πολύ καλά. το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό.
8. Παίρνω ένα ταψί 30x40 εκ. και το στρώνω με λαδόκολλα, φτιάχνοντας και χάρτινους «τοίχους» γύρω-γύρω.
9. Αδειάζω το μείγμα και το απλώνω ομοιόμορφα. ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
10. Ελέγχω τη ζύμη με μία οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγαίνει καθαρή.
11. Αφήνω τον μεγάλο πάτο να κρυώσει και κόβω τις πλαϊνές άκρες του για να ισιώσει και κραταψ τα περισσεύματα.
12. Κόβω τον μεγάλο πάτο σε τρία ίσα κομμάτια, πλάτους περίπου 13 εκατοστών το καθένα.
13. Για την κρέμα: χτυπάω το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει ανοιχτόχρωμο.
14. Συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω σιγά-σιγά το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει μία αφράτη και αέρινη κρέμα.
15. Συναρμολόγηση: απλώνω τον πρώτο πάτο στο πιάτο σερβιρίσματος. Χρησιμοποιώ ένα κορνέ για να απλώσω το 1/3 της κρέμας ομοιόμορφα.
16. Τοποθετώ τον δεύτερο πάτο και μετά τον τρίτο, φροντίζοντας να είναι ίσια η τούρτα.
17. Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια και στα πλαϊνά της τούρτας.
18. Τρίβω τα περισσεύματα του παντεσπάνι στον ψιλό τρίφτη, καβουρδίζω και ψιλοκόβω τα καρύδια.
19. Πασπαλίζω την κορυφή της τούρτας με τα καρύδια και τα πλαϊνά με τα τριμματα από το παντεσπάνι.
20. Τέλος, βάζω την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή, ακόμη καλύτερα, για όλο το βράδυ, σκεπάζοντάς την με μεμβράνη.
Tips για την Τέλεια Αφράτη Καροτότουρτα
- Το Καρότο: Χρησιμοποιήστε τα πιο ζουμερά και γλυκά καρότα που θα βρείτε. όσο πιο ψιλό είναι το τρίψιμο, τόσο πιο ομοιογενής θα είναι ο πάτος.
- Τα Μπαχαρικά: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κανέλα με 1 κουταλάκι του γλυκού «μπαχαρικά για μελομακάρονα» ή με το ξύσμα ενός πορτοκαλιού για ένα πιο φρέσκο άρωμα.
- Το Τυρί Κρέμα: Για τον κρέμα, το τυρί κρέμα πρέπει να είναι κρύο από το ψυγείο, ενώ το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








