Αυτό το φαγητό ζητάει μεράκι, αλλά και εγώ δεν το χαλάω χατίρι! Η γαριδομακαρονάδα με ούζο είναι μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων. Ο συνδυασμός του ούζου με την ντομάτα και την κάππαρη δίνει ένα απίστευτο αποτέλεσμα. Εμένα ο σύζυγός μου την τίμησε με τσιπουράκι και έμεινε κατευχαριστημένος.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γαριδομακαρονάδα με ούζο

Αυτή η γαριδομακαρονάδα με ούζο είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται με μεράκι, αλλά και με πολύ αγάπη. Από την αρχή μέχρι το τέλος την ντάντεψα, ήμουν από πάνω της και την πρόσεχα σε κάθε της βήμα. Αλλά και εκείνη με αντάμειψε και έγινε πραγματικά υπέροχη, μια άλλη άποψη της κλασικής μακαρονάδας που όλοι ξέρουμε.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πιάτο, θα χρειαστούμε (για 2 άτομα):
- 125 γρ. Σπαγγέτι
- 10 Γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 Σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
- Μια χούφτα Κάππαρη
- 1/2 ποτήρι Ούζο
- 200 γρ. Χυμός ντομάτας
- 1/2 ματσάκι Άνηθος (ψιλοκομμένος)
- Αλάτι και μπόλικο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη μακαρονάδα.
1. Ξεπάγωσα τις γαρίδες, τις καθάρισα από το κέλυφος και το εντεράκι τους. τα κελύφη τα έβαλα να βράσουν σε λίγο νεράκι, για να πάρω ένα νόστιμο ζωμό.
2. Σε ένα σκεύος σοτάρισα τις γαρίδες για ένα λεπτό από κάθε πλευρά και μετά τις έβαλα στην άκρη.
3. Στο ίδιο σκεύος πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρισα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης και την κάππαρη.
4. Τα έσβησα με το ούζο. όταν εξατμίστηκε, έριξα τον χυμό ντομάτας, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το ζουμάκι από τα κελύφη. πρόσθεσα λίγο νεράκι και άφησα τη σάλτσα να βράσει για λίγο.
5. Μετά έριξα τα σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα, χωρίς να τα έχω βράσει. δεν έφυγα από πάνω από το φαγητό, το ανακάτευα κατά διαστήματα και συμπλήρωνα νεράκι όταν χρειαζόταν, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια.
6. Τέλος, όταν ήταν σχεδόν έτοιμα τα μακαρόνια, έριξα με προσοχή τις γαρίδες, συμπλήρωσα λίγο ακόμα άνηθο και ελαιόλαδο.
7. Σε δύο λεπτά το κατέβασα από τη φωτιά και ήταν έτοιμο.
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η γαριδομακαρονάδα με ούζο σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Γαρίδες: Σοτάρετε τις γαρίδες για λίγο στην αρχή και μετά προσθέστε τις στο τέλος. Έτσι θα μείνουν ζουμερές και δεν θα σκληρύνουν από το πολύ βράσιμο.
- Ζωμός: Το ζουμάκι από τα κελύφη είναι το μυστικό για την πλούσια γεύση της σάλτσας. Μην το πετάξετε!
- Μακαρόνια: Μαγειρέψτε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, όπως έκανα κι εγώ. Έτσι θα απορροφήσουν όλα τα αρώματα και θα γίνει το φαγητό ακόμα πιο νόστιμο.
- Αλκοόλ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ούζο με λίγο λευκό κρασί, αν δεν σας αρέσει η γεύση του.