Yλικά
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350γρ ψητές πιπεριές (1 βάζο) στραγγισμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1-2 αποξηραμένες καυτερές πιπεριές
70γρ τοματοπελτέ
2-3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 ποτήρι νερό 
250γρ σπαγγέτι

Eκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές, τον τοματοπελτέ και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα στο μπλέντερ. Προσθέτετε τον μαιντανό, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζετε.
Κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνετε στο μπλέντερ. Πολτοποιείτε τα υλικά της σάλτσας και τη μεταφέρετε στη κατσαρόλα.
Ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε απαλά.
Σερβίρετε με λίγο μαιντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

Προηγούμενο άρθροTo εύκολο γλυκό που έχει τρελάνει το internet
Επόμενο άρθροΣούπα Τραχανάς με Μανιτάρια