Ο Γαύρος ψητός στο φούρνο είναι το τέλειο φαγητό για όσους αγαπούν τα μικρά ψαράκια, αλλά θέλουν να αποφύγουν το τηγάνι. Με τη σωστή προετοιμασία, γίνεται απίστευτα τραγανός και αρωματικός. Είναι ένα γεύμα που δεν απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζίνα, πράγμα που το κάνει ακόμα πιο αγαπημένο.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γαύρος ψητός στο φούρνο

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, τον Γαύρο ψητό στο φούρνο. Είναι μία πολύ εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή, ιδανική για τις καθημερινές μας ανάγκες. Εγώ τον φτιάχνω συχνά και πάντα γίνεται τραγανός απέξω και ζουμερός από μέσα, χωρίς καθόλου τηγάνι!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτόν τον υπέροχο Γαύρο ψητό στο φούρνο θα χρειαστούμε:
- 1/2 κιλό Γαύρο
Για το πάναρισμα:
- 3 κ.σ. Αλεύρι
- 2 κ.σ. Τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.γ. Πάπρικα
- 1 κ.σ. Αλάτι
Για το ψήσιμο:
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο (για το ταψί)
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο (για το ράντισμα)
- 1/2 κ.γ. Ρίγανη
- Αντικολλητικό χαρτί
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτόν τον εύκολο και νόστιμο Γαύρο ψητό στο φούρνο.
Ετοιμάζω τα ψαράκια. Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για το πάναρισμα: το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά, την πάπρικα και το αλάτι. Τα ανακατεύω καλά και τα τοποθετώ σε ένα σακουλάκι. Προσθέτω μέσα τα ψαράκια μου και κουνάω το σακουλάκι ώστε να πάει παντού το αλεύρι και το μείγμα.
Ψήνω τον γαύρο. Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώνω το αντικολλητικό χαρτί και το αλείφω καλά με ένα κουτάλι ελαιόλαδο. Τοποθετώ τα ψαράκια μου πάνω στο χαρτί, φροντίζοντας να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο. Ραντίζω με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίζω με τη ρίγανη και ψήνω σε δυνατό φούρνο, στους 220°C, για 15 με 20 λεπτά.
Σερβίρω και απολαμβάνω. Σερβίρω τον γαύρο αμέσως μόλις τον βγάλω από το φούρνο, όσο είναι ακόμα ζεστός και τραγανός. Καλή σας απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της κας Marianthi Kalogiros
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει ο Γαύρος ψητός στο φούρνο σας ακόμα πιο επιτυχημένος:
- Καθαρισμός: Πριν το πανάρισμα, καθαρίστε τον γαύρο καλά και στραγγίξτε τον. Μπορείτε να τον αφήσετε και λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν όλα τα υγρά.
- Αλάτι: Η ποσότητα του αλατιού είναι θέμα προσωπικού γούστου. Ξεκινήστε με λιγότερο και προσθέστε περισσότερο αν χρειαστεί, αφού δοκιμάσετε.
- Αντικολλητικό χαρτί: Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσει ο γαύρος στο ταψί και να καθαρίσετε πιο εύκολα μετά.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τον γαύρο με λίγο φρέσκο λεμόνι, ή με μια δροσερή σαλάτα.