Tο αγαπημένο μου γλυκάκι όταν βιάζομαι ή όταν θέλω κάτι γρήγορο και πεντανόστιμο χωρίς να ανάψω φούρνο! 

Γλυκό Ψυγείου με 2 Υλικά

Ένα τετράγωνο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια, τοποθετημένο σε ένα πιάτο.

Είναι λες και τρως καραμέλα, αλλά και σοκολάτα, και λιώνει στο στόμα. Και το καλύτερο; Με δύο μόνο υλικά!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 10 minutes

Ingredients

  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ σοκολάτα

Instructions

┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Παίρνω ένα ταψάκι ή μια φόρμα και την αλείφω ελαφρά με λίγο ηλιέλαιο ή βούτυρο. Μετά στρώνω μέσα λαδόκολλα, έτσι κολλάει καλύτερα και δεν φεύγει.Κόβω τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια.Βάζω τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ρίχνω μέσα το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζω να ανακατεύω καλά με ένα σύρμα ή μια σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει εντελώς λείο και ομοιόμορφο. Θα δείτε που θα πήξει λίγο.
  3. Αδειάζω το μείγμα στην έτοιμη φόρμα, το απλώνω ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Εγώ το αφήνω συνήθως όλη νύχτα για να σφίξει καλά.
  4. Όταν έχει παγώσει και σφίξει, το βγάζω από τη φόρμα (τραβώντας τη λαδόκολλα) και το κόβω σε μικρά τετράγωνα ή ό,τι σχήμα θέλω.Είναι έτοιμο! Απολαύστε το!Η Συνταγή είναι από το povarlol.com

Notes

Σημειώσεις

Οσον αφορά την σοκολάτα εγώ βάζω μισή κουβερτούρα μαύρη και μισή γάλακτος για ισορροπημένη γεύση, αλλά μπορείτε να βάλετε ό,τι σας αρέσει

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

  • Για έξτρα γεύση: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα, αφού το κατεβάσετε από τη φωτιά, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα, καρύδια), αποξηραμένα φρούτα ή ακόμα και λίγο εκχύλισμα βανίλιας.
  • Για διακόσμηση: Μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω με καρύδα τριμμένη, τριμμένους ξηρούς καρπούς ή ακόμα και λίγη επιπλέον τριμμένη σοκολάτα.
  • Προσοχή στη σοκολάτα: Μην χρησιμοποιείτε σοκολάτα που έχει ήδη ξηρούς καρπούς ή άλλα πρόσθετα, γιατί μπορεί να μην λιώσει σωστά.
  • Ποιότητα υλικών: Η ποιότητα της σοκολάτας και του ζαχαρούχου γάλατος παίζει ρόλο στη γεύση, οπότε διαλέξτε τα καλύτερα που μπορείτε.