Το δίχρωμο αφράτο κέικ με 2 σοκολάτες είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές για σπιτικό γλυκό, καθώς συνδυάζει την απλότητα με την εκπληκτική γεύση. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά επειδή είναι τέλειο για τον απογευματινό καφέ ή το τσάι, ενώ παράλληλα η εμφάνισή του με τις δύο σοκολάτες το κάνει να φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Αυτή η συνταγή θα σας χαρίσει ένα απίστευτα αφράτο αποτέλεσμα που όλοι θα λατρέψουν.


Υλικά για το Δίχρωμο Κέικ

  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση της Συνταγής

Χτυπάω τα αυγά και τη ζάχαρη με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα, για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτω το ηλιέλαιο και ανακατεύω. Ρίχνω και το γάλα, τις κουταλιές βανίλιας και σταδιακά, όχι όλο μαζί, το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα. Συνεχίζω το χτύπημα με το μίξερ μέχρι το μείγμα μου να γίνει κρεμώδες και να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Κρατάω λίγο από το μείγμα μου και ρίχνω σε αυτό το κακάο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κακάο.

Βουτυρώνω τη φόρμα του κέικ μου και ρίχνω πρώτα το άσπρο μείγμα. Από πάνω ρίχνω το καφέ μείγμα.

 

 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά. Μόλις το βγάλω από τον φούρνο, σκεπάζω τη φόρμα με μια πετσέτα και το αφήνω για 15-20 λεπτά για να «ιδρώσει» και να ξεφορμαριστεί εύκολα. Το αφήνω μία ώρα να κρυώσει εντελώς.

 

Λιώνω σε μπεν μαρί τις δύο σοκολάτες χωριστά και τις περιχύνω εναλλάξ πάνω από το κέικ με δύο σοκολάτες. Μπορείτε να το απολαύσετε με τον καφέ ή το τσάι σας!

 

Απολαύστε το με τον καφέ η το τσάι σας!!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!!


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 1 ώρα και 20 λεπτά (για ξεκούραση και ψύξη)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Κέικ

Για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ σας θα φουσκώσει σωστά, φροντίστε τα αυγά και το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν ρίχνετε το αλεύρι, κάντε το σταδιακά για να μη σβολιάσει το μείγμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουβερτούρα για ένα πιο έντονο σοκολατένιο αποτέλεσμα στο δίχρωμο κέικ.

Subscribe for more delicious recipes here