Aυτό το Ελβετικό Κέικ Σοκολάτας με Ρούμι είναι μια συνταγή που μου άρεσεπολύ, καθώς συνδυάζει την πλούσια γεύση του κακάο με το έντονο άρωμα του ρούμι, δημιουργεί ένα εξαιρετικά ζουμερό και αφράτο αποτέλεσμα! Πρόκειται για ένα εύκολο και εντυπωσιακό κέικ, το οποίο διατηρεί την υγρασία του χάρη στην έξυπνη διαδικασία μετά το ψήσιμο, ενώ το σοκολατένιο γλάσο του το απογειώνει. Θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε, για να απολαύσετε την τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφής!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Ελβετικό Κέικ Σοκολάτας με Ρούμι

Ελβετικό Κέικ Σοκολάτας με Ρούμι

Δοκιμάστε την αυθεντική συνταγή για Ελβετικό Κέικ Σοκολάτας με Ρούμι! Αυτό το κέικ είναι απίστευτα αφράτο, πλούσιο σε γεύση κακάο και ρούμι, ενώ χάρη στο γλάσο του παραμένει ζουμερό μέχρι την τελευταία μπουκιά. Ακολουθώντας τα βήματα, θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση, ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας και των έντονων αρωμάτων.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 2 hours

Ingredients

Για το Κέικ:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 4 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 μλ. γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.σ. μαύρο ρούμι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας

Για το Γλάσο:

  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μαύρο ρούμι
  • 4-5 κ.σ. καυτό νερό

Instructions

Ακολουθώ τα βήματα προσεκτικά για να φτιάξω αυτό το υπέροχο ελβετικό κέικ σοκολάτας με ρούμι.

1. Καλύπτω τη φόρμα του κέικ με λαδόκολλα.

2. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 °C.

3. Κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με το κακάο.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά πολύ καλά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

5. Προσθέτω το αλεύρι με το κακάο και το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύω με ένα κουτάλι.

6. Προσθέτω το γάλα και το αλκοόλ.

7. Ανακατεύω καλά για να πάρω μια ωραία ζύμη.

8. Ρίχνω το μίγμα στη φόρμα του κέικ.

9. Ψήνω για περίπου 40 λεπτά. το κέικ πρέπει να είναι σωστά φουσκωμένο και η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει σχεδόν καθαρή, μην το παραψήσω.

10. Μόλις το κέικ ψηθεί, καλύπτω το με λαδόκολλα και μια πετσέτα για να κρατήσει την υγρασία του.

11. Φτιάχνω το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

12. Όταν κρυώσει εντελώς, καλύπτω το με το γλάσο.

Η Συνταγή είναι της κας Κωνσταντίνα Μπανιά

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Κέικ Σοκολάτας

 Συμβουλή 1: Βεβαιώσου ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσεις. Αυτό βοηθάει στην καλύτερη ανάμειξη και στο πιο ομοιόμορφο ψήσιμο του ελβετικού κέικ.

Συμβουλή 2: Μην ανοίγεις το φούρνο τα πρώτα 30 λεπτά του ψησίματος. Η ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να κάνει το κέικ να καταρρεύσει.

Συμβουλή 3: Αν δεν έχεις ρούμι, μπορεί να το αντικαταστήσεις με κονιάκ ή απλό εκχύλισμα βανίλιας. Το αλκοόλ εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αφήνοντας μόνο το άρωμα.

Συμβουλή 4: Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, πρόσθεσε μια χούφτα κομμάτια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς στη ζύμη πριν το ψήσιμο.

Συμβουλή 5: Το κέικ διατηρείται φρέσκο για 3-4 μέρες σε αεροστεγές δοχείο. Μάλιστα, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα όταν οι γεύσεις έχουν ενοποιηθεί.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: