Ενα καλοκαιρινό κέικ φράουλας είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες, και αυτή που σας έχω είναι πανεύκολη. Μπορείτε βέβαια να βάλετε ό,τι φρούτο σας αρέσει, αλλά η φράουλα της πάει πολύ! Πάμε να τη φτιάξουμε παρέα, θα δείτε πόσο απλή είναι.
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας (περίπου 200 γραμμάρια)
100 γραμμάρια λιωμένο βιτάμ (ή βούτυρο αν προτιμάτε)
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
2 ώριμες μπανάνες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος για το στόλισμα
Πώς τη φτιάχνω:
Πρώτα απ’ όλα, ανάβω το φούρνο στους 170 βαθμούς να ζεσταθεί. Παίρνω το ταψί μου (εγώ έχω ένα 24άρι) και στρώνω τον πάτο με λαδόκολλα για να μην κολλήσει.
Σε δύο μπολ χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών, προσεκτικά να μην πάει καθόλου κρόκος στα ασπράδια.
Ρίχνω τα ασπράδια στο ένα μπολ, βάζω μια πρέζα αλάτι και τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Τώρα αρχίζω να ρίχνω τη ζάχαρη, κουταλιά κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος ρίχνω και τη ζάχαρη βανίλιας. Χτυπάω μέχρι να γίνουν τα ασπράδια σαν μαρέγκα, να στέκονται όταν σηκώνω τα χτυπητήρια.
Χαμηλώνω λίγο το μίξερ και ρίχνω έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά. Μετά ρίχνω σιγά σιγά το λάδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το κοσκινίζω λίγο λίγο στο μπολ με τα αυγά και το λάδι, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Ανακατεύω μέχρι να μην φαίνεται άλλο αλεύρι.
Ρίχνω το έτοιμο μείγμα στο ταψί και το στρώνω ομοιόμορφα.
Πλένω τις φράουλες, τις κόβω στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλες, και τις απλώνω πάνω από το μείγμα. Εγώ έβαλα 300 γραμμάρια, αλλά αν το ταψί σας είναι μεγαλύτερο, ίσως χρειαστείτε περισσότερες για να έχει κάθε κομμάτι ωραία φρούτα.
Βάζω το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς. Για να δω αν είναι έτοιμη, τρυπάω το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμη.
Όταν βγει από το φούρνο, περνάω ένα μαχαιράκι γύρω γύρω από το ταψί για να ξεκολλήσει και την αφήνω να κρυώσει λίγο πριν την βγάλω από το ταψί.
Την πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και την σερβίρω. Είναι πιο νόστιμη χλιαρή!
Καλή σας απόλαυση!