Η Ζαμπονοκασερόπιτα είναι μία κλασική αξία στην ελληνική κουζίνα, ένα φαγητό που συνδυάζει την πλούσια γεύση των τυριών και της γαλοπούλας με την τραγανή υφή του φύλλου κρούστας. Είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο γεύμα, ένα πάρτι ή ένα μπουφέ, καθώς αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Εγώ την απολαμβάνω κάθε φορά που θέλω κάτι νόστιμο και εύκολο!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι γάλα
1/2 και λίγο πιο κάτω ποτήρι λάδι καλό ηλιέλαιο
4 αυγά
Διάφορα τυριά που σας αρέσουνε
Γαλοπούλα
κόκκινη πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση

Αφήνερα τα φύλλα κρούστας να ξεραθουν
Ανακατευουμε ένα ποτήρι γάλα μισό και λίγο πιο κάτω ποτήρι λάδι καλό ηλιέλαιο τα αυγά διάφορα τυριά εγώ βάζω μην λυπηθείτε τα τυριά κόκκινη πράσινη πιπεριά και ότι σας έρθει άλλο μέσα στο μυαλό σας από έμπνευση.
Σπάμε τα φύλλα αφου έχουν ξεραθει μέσα στο υγρό μειγμα τα αφήνουμε γύρω στα 8 με 10 λεπτά
Λαδώνουμε το ταψί μας ή βάζουμε λαδόκολλα εγώ βάζω λαδόκολλα και το βάζουμε μέσα στο φούρνο γύρω στα 30 λεπτά αναλόγως το φούρνο που έχετε θα το δείτε κιόλας από μόνοι σας να το κάνετε είναι υπέροχο

Tips για την Τέλεια Ζαμπονοκασερόπιτα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Ζαμπονοκασερόπιτα σας πραγματικά υπέροχη! Μην παραλείψετε το βήμα με το στέγνωμα των φύλλων, είναι αυτό που θα δώσει την ιδιαίτερη υφή στην πίτα, σαν να είναι “τραγανά” μέσα στη γέμιση. Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τα τυριά που θα βάλετε – ό,τι σας αρέσει ταιριάζει! Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπέικον ή ψιλοκομμένο λουκάνικο. Το ταψί δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλο, ώστε η πίτα να έχει αρκετό ύψος και να γίνει αφράτη.

Καλή επιτυχία

ΠΗΓΗ: Ασημ. Ασημ.