Η ζυμαρόπιτα πίτσα είναι η αγαπημένη μου συνταγή για τις ημέρες που θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορο και λαχταριστό. Ο χυλός της είναι αφράτος σαν σύννεφο, ενώ μπορείς να την γεμίσεις με τα αγαπημένα σου υλικά, ακριβώς όπως θα έκανες και με μια πίτσα.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ζυμαρόπιτα Πίτσα

Μια ολόκληρη ζυμαρόπιτα πίτσα, ψημένη, με πλούσια υλικά και χρυσαφένιο χρώμα

Ζυμαρόπιτα πίτσα, μια φοβερή και πολύ νόστιμη λύση για όταν θέλετε να φάτε πίτσα αλλά δεν έχετε τον χρόνο να φτιάξετε ζυμάρι, να περιμένετε να φουσκώσει και να κάνετε όλη την προετοιμασία. Είναι πολύ νόστιμη, αφράτη και πάνω απ’ όλα, γρήγορη.

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για τον χυλό:

  • 1 Αυγό
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 Γιαούρτι (200 γρ.)
  • 1 κεσεδάκι (του γιαουρτιού) Νερό
  • Αλάτι
  • Ελάχιστος Κουρκουμάς
  • 200 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο Γάλα (αν χρειαστεί)

Για την επικάλυψη (παράδειγμα):

  • Τριμμένη φέτα
  • Ψιλοκομμένη σάρκα ντομάτας
  • Πιπεριά πράσινη
  • Πιπεριά Φλωρίνης
  • Καπνιστό μπέικον
  • Τυρί τριμμένο (π.χ. γραβιέρα ή ένταμ)
  • Τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά

Instructions

  1. Σε ένα μπολ, ρίχνετε ένα αυγό, το χτυπάτε, και προσθέτετε ελαιόλαδο, γιαούρτι και νερό χρησιμοποιώντας το κεσεδάκι του γιαουρτιού ως μεζούρα. Έπειτα, προσθέτετε αλάτι και ελάχιστο κουρκουμά. Χτυπάτε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη.
  2. Ενσωματώνετε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας παχύρρευστος χυλός. Εάν ο χυλός βγει λίγο σφιχτός, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα. Απλώνετε τον χυλό σε μια ρηχή λαμαρίνα με λαδόκολλα, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
  3. Από πάνω, απλώνετε τριμμένη φέτα, ψιλοκομμένη σάρκα ντομάτας, πράσινη πιπεριά και πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστό μπέικον, Μίλνερ και τριμμένο κίτρινο τυρί. Μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς για αυτή την εύκολη πίτσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου μισή ώρα. Στο τέλος, αφήνετε για λίγο μόνο την κάτω αντίσταση. Η εύκολη πίτσα σας είναι έτοιμη!

Η Συνταγή είναι της κας Πόπη Μητραλέλη

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η ζυμαρόπιτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Χυλός: Αν ο χυλός βγει πολύ σφιχτός, προσθέστε λίγο γάλα. Αν βγει πολύ υγρός, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Η υφή που θέλουμε είναι παχύρευστη, σαν αυτή του κέικ.
  • Υλικά: Μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδυασμούς με τα υλικά της επικάλυψης. Δοκιμάστε μανιτάρια, ελιές, καλαμπόκι ή ακόμα και αλλαντικά της επιλογής σας.
  • Ψήσιμο: Το ψήσιμο στην κάτω σχάρα βοηθά το κάτω μέρος της ζυμαρόπιτας να ψηθεί καλά και να μην μείνει υγρό.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή