Το Κέικ Γιαουρτιού Μήλου είναι μία από εκείνες τις συνταγές που σε βγάζουν ασπροπρόσωπη κάθε φορά! Με την απλότητα των υλικών του και την πανεύκολη εκτέλεσή του, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα σπιτικό, αρωματικό και απίστευτα νόστιμο. Είναι το ιδανικό κέικ για ένα απογευματινό κέρασμα ή ένα γλυκό πρωινό. Εγώ το έχω καθιερώσει και το απολαμβάνω κάθε στιγμή!
5 λεπτά χρόνος προετοιμασίας και 30 λεπτά ψήσιμο.
Ιδανικό ως επιδόρπιο ή ως κέικ για τσάι, θα το λατρέψετε!
Συστατικά:
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη -100 γρ
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι-125 γρ
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις-300 γρ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ-5 γρ
1/3 φλιτζάνι λάδι-80 ml
σταφίδες
ξύσμα πορτοκαλιού
2-3 μήλα
Κατευθύνσεις:
Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά, την κοκκοποιημένη ζάχαρη, το γιαούρτι μέχρι να αναμειχθούν.
Προσθέστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν.
Προσθέτουμε λάδι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε τις σταφίδες και ξύσμα πορτοκαλιού.
Απλώστε τη ζύμη σε λαδωμένο και αλευρωμένη φόρμα (τσερκι) 20 εκ.
Στρώνουμε από πάνω φέτες μήλου. Ψήνουμε σε φούρνο (180 ° C) για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή. Αφήστε να κρυώσει στο ράφι.
Tips για το Τέλειο Κέικ Γιαουρτιού Μήλου
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ Γιαουρτιού Μήλου σας αξεπέραστο! Φροντίστε τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερο αποτέλεσμα. Μην παρακάνετε το ανακάτεμα μόλις προσθέσετε το αλεύρι, γιατί αυτό μπορεί να σκληρύνει το κέικ. Ανακατέψτε απαλά, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά. Αντί για σταφίδες, μπορείτε να βάλετε cranberries ή ψιλοκομμένα καρύδια. Το ξύσμα πορτοκαλιού δίνει ένα υπέροχο άρωμα, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξύσμα λεμονιού ή λίγη κανέλα.
Καλή Υγεία να έχετε











