Τα τυρόψωμα της γιαγιάς

Μια παιδική ανάμνηση. Η γιαγιά μου μου έφτιαχνε συχνά αυτά τα τυρόψωμα και τώρα τα φτιάχνω για την οικογένειά μου. Είναι γρήγορα και εύκολα. Αγαπημένη γεύση με άρωμα τυριού και βουτύρου. Θα χαρώ αν τα δοκιμάσετε.

Υλικά:

1 κουταλάκι γιαούρτι,
1 ίσο κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
150 γρ τυρί,
2 κουταλάκια αλεύρι + 2-3 κουταλιές της σούπας για ζύμωμα,
20 γρ βούτυρο
λάδι που θα απλωθεί στο ταψί (αν χρησιμοποιείτε χαρτί ψησίματος, τότε δεν θα χρειαστεί να αλείψετε)

Εκτέλεση:

Προσθέστε σόδα στο γιαούρτι, ανακατέψτε να αφρίσει, μετά το θρυμματισμένο τυρί φέτα, αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Από αυτό με λαδωμένα χέρια σχηματίζουμε περίπου 8-9 μπάλες και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ή στρωμένο με ταψί χαρτί ψησίματος. Μια εσοχή γίνεται στη μέση κάθε μπάλας με ένα δάχτυλο, στην οποία τοποθετείται
ένα κομμάτι βούτυρο. Τα κέικ ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δοκιμάστε το θα τα φτιάχνετε συνέχεια!

 

Προηγούμενο άρθροΤραγανά Αμυγδαλωτά….εύκολα στην παρασκευή
Επόμενο άρθροΖύμη Πίτσας με προζύμι…είναι ακόμα πιο ελαστική