Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι τα ρολά κανέλας. Αυτό το κέικ είναι το όνειρο κάθε λάτρη της κανέλας, είναι υγρό και αφράτο, έχει στροβιλισμό ζάχαρης κανέλας και καλύπτεται με γλάσο ζάχαρης. Είναι πραγματικά καταπληκτικό… και τόσο εύκολο να το φτιάξεις! Ας το φτιάξουμε.
Συστατικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
2 μεγάλα αυγά
4 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1-2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε το υγρό και το στεγνό μαζί και μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Βουτυρώστε μια φορμα 9×13 και, στη συνέχεια, ρίξτε τη ζύμη ομοιόμορφα στο ταψί.
Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα μαζί και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κέικ.
Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι για να στροβιλίσετε τη ζάχαρη και την κανέλα στο κουρκούτι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και το νερό μέχρι να γίνει μια υφή σαν σιρόπι τηγανίτας.
Περιχύνουμε το κέικ και θα δέσει σε πιο σκληρό γλάσο.
Απολαύστε το με ένα φανταστικό φλιτζάνι καφέ
By Roniru