Ντόνατ Κεικ με πορτοκάλι, κακάο, μέλι και ψιλοκομμένα φουντούκια

Απλό και γρήγορο μαλακό και πραγματικά νόστιμο ❤️

Υλικά

2 αυγα
Η φλούδα και ο χυμός ενός πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας πικρό κακάο
100 γρ ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
100 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ μαγιά βανίλιας για επιδόρπιο
270 γρ αλεύρι 00
Τριμμένα φουντούκια για γεύση
2 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα χειρός τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το ξυσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ λίγο λίγο, ανακατεύουμε καλά τα υλικά, αλείφουμε τη φόρμα ντόνατ με λάδι βάζουμε τη ζύμη κρατώντας στην άκρη 5 κουταλιές

Προσθέτουμε το κακάο σ αυτο που κρατησαμε στην άκρη ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη ζύμη σε διάφανη σακούλα, κόβουμε την άκρη με το ψαλίδι και βάζουμε τη ζύμη κακαο πάνω από το κέικ σε οκτώ πόντους και μετά περνάμε με την οδοντογλυφίδα στο κέντρο και σχηματίζουμε τις καρδιές


Ψήστε στους 180°20-25 λεπτά στο φούρνο, αφαιρέστε από τη φόρμα αμέσως ζεστό, αλείψτε πρώτα με μέλι και στη συνέχεια αλείψτε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και

voilà απολαύστε το γεύμα σας 🤗

ΠΗΓΗ: 

Προηγούμενο άρθροΑγγλικό Κεικ κρέμα σοκολατας
Επόμενο άρθροΠατάτες και λουκάνικα με φρέσκο ​​δεντρολίβανο σκόρδο και λευκό κρασί