Το Κέικ Λεμονιού με Γιαούρτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου κέικ, καθώς συνδυάζει την υγρασία του γιαουρτιού με την έντονη γεύση του λεμονιού. Είναι απλά ακαταμάχητο! Αυτή η συνταγή είναι δοκιμασμένη και εγγυημένα θα σας δώσει ένα αφράτο και ζουμερό κέικ, ιδανικό για τον καφέ σας ή ως επιδόρπιο.

Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι πλήρες
1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη,
3 πολύ μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού (2 λεμόνια)
1/2 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/3 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Για το λούστρο

1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώστε μια φόρμα του Κέικ.
Στρώστε με μία λαδόκολλα. Βουτυρώστε και αλευρώστε την φόρμα.
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το γιαούρτι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
Αργά χτυπήστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά. Με μια μαρίζ, ανακατώστε το φυτικό λάδι στο μείγμα, βεβαιώνοντας ότι όλα ενσωματώνονται.


Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλιφίδα καθαρή από το κέντρο του κέικ.
Εν τω μεταξύ, βάλτε το χυμό λεμονιού 1/3 φλιτζανιού και το εν απομείναν 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια
μικρή κατσαρόλα έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί και το μείγμα είναι καθαρό και αφήστε στην άκρη.
Όταν τελειώσει το κέικ, αφήστε το να κρυώσει στην φόρμα για 10 λεπτά.
Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό, ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού-ζάχαρης πάνω από το κέικ και αφήνουμε να το ρουφήξει μέσα.
Για το λούστρο, συνδυάστε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και ρίξτε το πάνω από το κέικ.

Tips για το Τέλειο Κέικ Λεμονιού με Γιαούρτι

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ Λεμονιού με Γιαούρτι σας τέλειο. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας (ειδικά τα αυγά και το γιαούρτι) είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αυτό βοηθάει το κέικ να γίνει πιο αφράτο. Μην παραψήσετε το κέικ, γιατί θα χάσει την υγρασία του. Ο έλεγχος με την οδοντογλυφίδα είναι πολύ σημαντικός. Η χρήση φρέσκου χυμού και ξύσματος λεμονιού κάνει όλη τη διαφορά στην ένταση της γεύσης. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο εκχύλισμα λεμονιού στο μείγμα του κέικ.

ΠΗΓΗ: recpiesfood.com