Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Το κέικ λεμονιού είναι από τα αγαπημένα μου, ειδικά τώρα που ζεσταίνει ο καιρός. Είναι τόσο δροσερό, αφράτο και μοσχοβολάει λεμόνι, που σε ταξιδεύει αμέσως. Είναι ό,τι πρέπει για τον πρωινό καφέ, το απογευματινό τσάι, ή ακόμα και σαν ένα ελαφρύ γλυκάκι μετά το φαγητό. Πάμε να το φτιάξουμε μαζί, θα σας ξετρελάνει!
Κέικ Λεμονιού

Φτιάξτε ένα δροσερό και αφράτο κέικ λεμονιού με βούτυρο και γιαούρτι, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας. Εύκολη συνταγή με αρωματικό γλάσο!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
45 minutes
Additional Time
30 minutes
Total Time
1 hour 35 minutes
Ingredients
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 220 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (αν βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, θα χρειαστείτε 1 1/2 κουταλάκι του τσαγιού baking powder)
- Μια πρέζα αλάτι
- 170 γραμμάρια βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 160 γραμμάρια γιαούρτι (εγώ βάζω πλήρες, για πιο αφράτο αποτέλεσμα)
- 45 ml χυμό λεμονιού (περίπου από 1 μεγάλο λεμόνι)
- 1 κουταλιά της σούπας εσάνς βανίλιας (ή υγρή βανίλια)
Για το γλάσο λεμονιού:
- 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Σε μπολ κοσκινιζουμε όλα τα στερεά υλικά
- Στην συνέχεια χτυπάμε βούτυρο μαλακό με Ζάχαρη προσθέτουμε το ξύσμα τ' αυγά ένα την φορά, το μισό από το Αλεύρι, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι το υπόλοιπο Αλεύρι
- Χτυπάμε να Αφρατεψουν όλα τα υλικά στο τέλος προσθέτουμε λίγη βανίλια υγρή. Ψήνουμε σε προθερμαζμενο φούρνο στους 160 για 40 με 50 λεπτά περίπου. Για το γλασο
- Λεμόνι που Απλώνουμε επάνω στο κέικ θα χρειαστούν 120 γραμμάρια Ζάχαρη Άχνη και 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι.
Η Συνταγή είναι της κας Geri Dako
Notes
Tips από εμένα:
- Θερμοκρασία υλικών: Είναι πολύ σημαντικό το βούτυρο, τα αυγά και το γιαούρτι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι, ανακατεύονται καλύτερα και το κέικ γίνεται πιο αφράτο.
- Μην παραχτυπάτε: Μόλις προσθέσετε το αλεύρι, ανακατέψτε απαλά και τόσο-όσο, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά. Το υπερβολικό χτύπημα μπορεί να κάνει το κέικ σκληρό.
- Γιαούρτι: Το γιαούρτι δίνει απίστευτη υγρασία και αφράδα στο κέικ. Μην το αντικαταστήσετε με γάλα.
- Γλάσο: Αν θέλετε πιο πηχτό γλάσο, προσθέστε λίγη ακόμα άχνη ζάχαρη. Αν το θέλετε πιο αραιό, λίγο ακόμα χυμό λεμονιού.