Το σοκολατένιο κέικ με μπισκοτάκια Oreo αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για όσους λατρεύουν τις σοκολατένιες γεύσεις. Επιπλέον, αυτή η συνταγή συνδυάζει την κλασική γεύση του σοκολατένιου κέικ με τη μοναδική γεύση των Oreo μπισκότων. Ωστόσο, παρόλο που φαίνεται περίπλοκη, είναι πραγματικά απλή στην εκτέλεση και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Τέλος, με απλά υλικά που έχω στην κουζίνα μου, δημιουργώ ένα κέικ που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κέικ με Oreo και κακάο
Ετοίμασε το πιο νόστιμο και αφράτο σοκολατένιο κέικ με Oreo, μια απλή και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας συνδυάζεται μοναδικά με τα τραγανά κομματάκια μπισκότου, ενώ η υφή του παραμένει υπέροχα αφράτη και ζουμερή. Μάθε τα μυστικά για να φτιάξεις το τέλειο σοκολατένιο κέικ με Oreo που θα γίνει το αγαπημένο σου.
Ingredients
Για να φτιάξουμε το κέικ μας, θα χρειαστούμε:
- 5 μεγάλα αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
- 4 κ.σ. μαύρο ρούμι
- 2 βανίλιες
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 κ.σ. κακάο
- 1/2 κ.γ. σόδα (κοφτό)
- 1 πακέτο μπισκότα Oreo
- 1 έτοιμο γλάσο (προαιρετικά)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτό το μοναδικό σοκολατένιο κέικ.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. έπειτα, προσθέτω το ηλιέλαιο και τη βανίλια, χτυπάω για λίγο ακόμα και ρίχνω το γιαούρτι και το ρούμι.
2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με τη σόδα και το κακάο. με ένα μούλτι, τρίβω περίπου τα μισά μπισκότα Oreo.
3. Προσθέτω το μείγμα του αλευριού σταδιακά στο μείγμα των υγρών υλικών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. στο τέλος, ρίχνω τα τριμμένα μπισκότα και τα υπόλοιπα μπισκότα που έχω σπάσει με το χέρι σε μεγαλύτερα κομμάτια.
4. Αδειάζω το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο 28 εκατοστά.
5. Αφήνω το κέικ να κρυώσει και, αν θέλω, το γαρνίρω με το έτοιμο γλάσο.
Η Συνταγή είναι της κας Dina Doriza
Tips για το Τέλειο Σοκολατένιο Κέικ
- Συμβουλή για την υφή: Προτιμώ να μην χτυπάω πολύ το μείγμα όταν προσθέτω το αλεύρι, γιατί έτσι το κέικ μου παραμένει αφράτο.
- Έλεγχος ψησίματος: Χρησιμοποιώ οδοντογλυφίδα για να ελέγξω αν έχει ψηθεί. Όταν βγαίνει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο.
- Διατήρηση υγρασίας: Καλύπτω το κέικ με αλουμινόχαρτο αν παρατηρήσω ότι παίρνει χρώμα γρήγορα.









