Το ζουμερό κέικ σοκολάτας είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά γιατί συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με μια υφή τόσο ζουμερή, που λιώνει στο στόμα. Είναι ένα επιδόρπιο που μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ ή να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας, και το καλύτερο; Φτιάχνεται πανεύκολα!


Υλικά

Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο κέικ, θα χρειαστούμε:

Για το κέικ:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 7 κ.σ. φρέσκο γάλα (ή νερό)

(Σημείωση: Η κούπα έχει χωρητικότητα 250 ml)


Εκτέλεση

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.

1. Ανακατεύω το γιαούρτι με τη σόδα σε ένα μπολ και αφήνω το μείγμα να φουσκώσει. Μετά, προσθέτω τη ζάχαρη, το αλεύρι, το σπορέλαιο και το κακάο και ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

2. Αδειάζω το μείγμα του κέικ σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά. για να είμαι σίγουρη, ελέγχω το κέικ με μια οδοντογλυφίδα.

3. Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζω την επικάλυψη σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύω τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κακάο και το γάλα. τα βάζω στη φωτιά και τα ζεσταίνω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να βράσει το μείγμα.

4. Μόλις βγάλω το κέικ από τον φούρνο, το κόβω σε κομμάτια όσο είναι ακόμα ζεστό. έπειτα, το περιχύνω με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας. το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα ζουμερό και νόστιμο επιδόρπιο!


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 30-35 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45-50 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.

Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Κέικ Σοκολάτας

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το ζουμερό κέικ σοκολάτας σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Γιαούρτι: Χρησιμοποιήστε πλήρες γιαούρτι για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
  • Λάδι: Το σπορέλαιο είναι ιδανικό γιατί είναι ελαφρύ και δεν αλλοιώνει τη γεύση της σοκολάτας.
  • Σοκολάτα: Η ποιότητα του κακάο είναι σημαντική. Επιλέξτε ένα καλό, φυσικό κακάο για πιο έντονη γεύση.
  • Το μυστικό της επιτυχίας: Περιχύστε το ζεστό κέικ με τη ζεστή επικάλυψη. Αυτό είναι το μυστικό για να απορροφήσει το σιρόπι και να γίνει τόσο ζουμερό!