Κερασόπιτα με παγωτό

Πολύ εύκολη Κερασόπιτα στην εκτέλεση, και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.
Η εξαιρετική γεύση λαμβάνεται από τα συστατικά στοιχεία της βανίλιας με ένα υπέροχο συμπλήρωμα από ζουμερά κεράσια. Μπορείτε να συμπληρώσετε και να διαφοροποιήσετε με μια μπάλα παγωτό.

Υλικά:

5 αυγά,
200 γρ ζάχαρη,
200 γρ αλεύρι,
1 (10 γρ.) μπέικιν πάουντερ,
περίπου 300 γρ κεράσια,
1 βανίλια.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κουκούτσια, σε κατάλληλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε
το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέτουμε δύο φορές προσεκτικά στο μείγμα
των αυγών, ανακατεύοντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος τον πάτο ενός ταψιού τσερκι 26 εκ.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα αφού προηγουμένως αλείψουμε τον πάτο με λίγο βουτυρο και αλευρι και το τινάξουμε

Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα κεράσια (όπως βλέπετε από το βήμα-βήμα -βήμα φωτογραφίες) στο μείγμα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στη μέση.
Αφήνουμε την πίτα στη φόρμα να κρυώσει και μετά την αποκαλάμε προσεκτικά αφαιρέστε τα πλαϊνά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Αφαιρέστε το δαχτυλίδι και αναποδογυρίστε το τοποθετείτε την πίτα σε κατάλληλη σχάρα να κρυώσει τελείως.
Αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Διακοσμήστε με ολόκληρα κεράσια βουτυγμένα σε λιωμένη γάλα σοκολάτα (εγώ δεν είχα).

Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Η πίτα είναι υπέροχη τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα.

Δοκιμάστε και μοιραστείτε την συνταγη. Καλή Απόλαυση.

ΠΗΓΗ: vkusnosbeni.com

Προηγούμενο άρθροΚαθημερινό Κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚέικ Γιαουρτιού 😋