Τα καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την ελαφριά γεύση των θαλασσινών με μια ζεστή, αρωματική σάλτσα. Η προσθήκη του ούζου και του φρέσκου μαϊντανού απογειώνει το άρωμά του και το κάνει πραγματικά ακαταμάχητο. Εγώ το φτιάχνω συχνά γιατί είναι απλό και πεντανόστιμο.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι

Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι

Μια υπέροχη συνταγή για Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι, ένα πιάτο που φέρνει στο πιάτο μας όλη τη γεύση της θάλασσας σε συνδυασμό με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας. Είναι μια απίστευτα νόστιμη και εύκολη επιλογή για το μεσημεριανό μας.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πιάτο, θα χρειαστούμε:

Για τα καλαμαράκια:

  • 3 μεγάλα καλαμαράκια (πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 κόκκινη ή πορτοκαλί πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 3 φρέσκες ντομάτες (τριμμένες)
  • 100 γρ. πουμαρό
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Λίγο ούζο

Για το ρύζι:

  • 1 ποτήρι κίτρινο ρύζι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε τα καλαμαράκια κοκκινιστά μας.

1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

2. Στη συνέχεια, ρίχνω τα κομμένα καλαμαράκια στην κατσαρόλα. Προσθέτω λίγο ούζο και τα αφήνω για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ, καθώς αυτό δίνει ένα υπέροχο άρωμα.

3. Μετά ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα: τις τριμμένες ντομάτες, το πουμαρό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.

4. Τα τελευταία λεπτά προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για να δώσει τη φρεσκάδα του.

5. Για να φτιάξω το ρύζι, βάζω σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό με τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις το νερό πάρει βράση, ρίχνω το ρύζι και χαμηλώνω τη φωτιά.

6. Το αφήνω να βράσει με το καπάκι κλειστό μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να ψηθεί.

7. Σερβίρω τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους πάνω από το ρύζι.

Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα καλαμαράκια σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Καθαρισμός: Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει καλά τα καλαμαράκια, αφαιρώντας το κόκκαλο και την εσωτερική μεμβράνη.
  • Ούζο: Το ούζο δίνει μια μοναδική, απαλή γεύση γλυκάνισου που ταιριάζει απίστευτα με τα θαλασσινά.
  • Σιγανό βράσιμο: Τα καλαμαράκια θέλουν σιγανό βράσιμο για να γίνουν τρυφερά και να μη σκληρύνουν.
  • Συνοδευτικό: Το κίτρινο ρύζι ταιριάζει υπέροχα με την κόκκινη σάλτσα, αλλά μπορείτε να τα σερβίρετε και με πατάτες τηγανητές.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή