Η καριόκα σε ταψί είναι ένα αγαπημένο γλυκό, που συνδυάζει την πλούσια σοκολάτα με το τραγανό καρύδι. Τώρα, μπορούμε να την απολαύσουμε ακόμα πιο εύκολα, φτιάχνοντάς την σε ένα ταψί! Αυτή η συνταγή απλοποιεί τη διαδικασία και μας χαρίζει μία πλούσια, σοκολατένια απόλαυση που θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Υλικά
300 γρ, καρύδια χονδροκομμένα
150 γρ. βούτυρο βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.)
5 κουταλιές της σούπας κακάο
4 βανίλιες
3 πακετα πτιμπερ
3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας
Για το γλάσσο
500 γρ κουβερτούρα
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ
Εκτέλεση:
Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μουλτι Χοντροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ένα μπολ Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το Βιτάμ λιωμένο, το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους,Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι μεμβράνη και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω την ζύμη σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για πέντε έξι ώρες Μόλις παγώσει, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.Βγάζουμε τη μεμβράνη απο το γλυκό και με ενα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα το γυρνάμε από την άλλη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
Tips για την Τέλεια Καριόκα σε Ταψί
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η καριόκα σε ταψί σας ακόμα πιο νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή. Για να διαλέξετε το λικέρ, σκεφτείτε τι ταιριάζει με τη σοκολάτα και το καρύδι – το κονιάκ, το λικέρ καφέ, ή ένα λικέρ πορτοκαλιού είναι εξαιρετικές επιλογές. Όταν λιώνετε την κουβερτούρα, βεβαιωθείτε ότι δεν έρχεται σε επαφή με νερό, καθώς αυτό θα την κάνει να σφίξει. Για πιο εύκολο κόψιμο, βγάλτε την καριόκα σε ταψί από το ψυγείο 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρετε. Μπορείτε να διακοσμήσετε με επιπλέον χοντροκομμένα καρύδια ή ξύσμα σοκολάτας.








