Αυτές οι Καρύδες της κας Αδαμαντία Μαντυ Μπαξιβάνη είναι ένα γλυκάκι αφρός, όπως ακριβώς το σας αρέσουν! Καθώς φτιάχνονται με φρέσκια καρύδα, βούτυρο Lurpak και κονιάκ, αποτελούν μια γρήγορη και αρωματική επιλογή. Επειδή δεν χρειάζονται σιρόπι, είναι ιδανικά για όσους αγαπούν τα πιο διακριτικά γλυκά, αλλά και για αποφυγή της ζάχαρης. Επομένως, αν θέλετε ένα πεντανόστιμο, μυρωδάτο και εύκολο γλυκό, γιατί να μην τα φτιάξετε; Καλή επιτυχία!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Καρύδες
Φτιάξτε τις πιο αφράτες και νόστιμες Καρυδες! Χωρίς σιρόπι, εύκολα, με άρωμα κονιάκ και βανίλιας. Ψήνονται σε 15 λεπτά. Ιδανικά για γλυκό ημέρας!
Ingredients
- 4 Αυγά
- 1 κούπα - Ζάχαρη
- 2 Βανίλιες (βανιλίνη)
- 2 κ.σ. - Βούτυρο Lurpak (ή άλλο βούτυρο), λιωμένο
- 1 κ.σ. - Κονιάκ
- 3 κούπες - Τριμμένη καρύδα
- 2 κ.σ. - Αλεύρι Φαρινάπ (ή για όλες τις χρήσεις με μπέικιν)
Για Διακόσμηση:
- Κερασάκια γλυκό του κουταλιού (προαιρετικά)
Instructions
1. Μείγμα Αυγών & Ζάχαρης:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν (να γίνουν μια κρεμώδης μάζα).
2. Προσθήκη Υγρών:
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες και το κονιάκ. Ανακατεύουμε απαλά.
3. Προσθήκη Στερεών:
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε την τριμμένη καρύδα με τις 2 κ.σ. Φαρινάπ.
Προσθέτουμε το μείγμα της καρύδας σταδιακά στο μείγμα των αυγών.
4. Ζύμωμα & Πλάσιμο:
Ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η υφή πρέπει να είναι εύπλαστη.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες (καρυδάκια).
Διακοσμούμε κάθε μπαλάκι με ένα κερασάκι (αν χρησιμοποιήσουμε).
5. Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 έως 18 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ελαφρώς χρυσόξανθο χρώμα.
6. Σερβίρισμα:
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. Δεν χρειάζονται σιρόπι ή ψυγείο.
Tips για τις Καρύδες
Κονιάκ/Άρωμα: Το κονιάκ (ή λικέρ βανίλιας/ρούμι) ενισχύει σημαντικά το άρωμα. Αν θέλετε να αποφύγετε το αλκοόλ, αντικαταστήστε το με 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου.
Ψήσιμο: Το ψήσιμο στον αέρα στους 180°C είναι ιδανικό για να πάρουν χρώμα εξωτερικά και να μείνουν αφράτα στο εσωτερικό. Προσοχή να μην τα παραψήσετε, γιατί στεγνώνουν.
Υφή: Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ υγρό μετά το ζύμωμα, προσθέστε λίγο ακόμα τριμμένη καρύδα ή 1 κ.σ. αλεύρι. Το ζητούμενο είναι να πλάθεται εύκολα σε μπαλάκι.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








