Η Κασερόπιτα με πατάτα είναι η απόδειξη ότι με απλά υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Αυτή η συνταγή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις κλασικές πίτες του φούρνου, αφού ψήνεται στο τηγάνι και γίνεται εξίσου νόστιμη και τραγανή. Εγώ την απολαμβάνω ζεστή, μόλις τη βγάλω από το τηγάνι, για να νιώθω τη γέμιση να λιώνει στο στόμα μου.
Υλικά
Για ζύμη
2 μικρά ποτήρια αλεύρι (140 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού (4 γραμμάρια) αλάτι.
1 μικρό ποτήρι γάλα (90 ml).
Βούτυρο (10 γραμμάρια).
Για τη γέμιση
2 μέτριες πατάτες.
3 ποτήρια νερό (600 ml).
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (30 γραμμάρια).
Τυρί κασερι (300 γραμμάρια).
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, γάλα, βούτυρο και ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με το χερι μεχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι. Τυλίγουμε με μιά μεμβράνη και βάζουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες με νερό να βράσει.
Τις βγάζουμε και τις λιώνουμε σαν πουρέ. Προσθέτουμε την μαγιονέζα στην πατατα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Ανοίγουμε το ζυμάρι μας με ένα πλαστη περιπου 25-30 εκ ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και απο πανω βαζουμε τον πουρε πατατας
σκεπάζουμε το κασέρι και μετα απο πάνω πάλι τυρί
και κλεινουμε την ζύμη σαν πουγκι.
Βάζουμε με τις ραφές το πουγκί προς τα κάτω και ανοίγουμε παλι με ένα πλάστη.
Βάζουμε το τηγάνι σε μετρια φωτιά με 1 κσ λάδι να ζασταθεί και ριχνουμε την πιτα μας και την λαδωνουμε και απο πάνω.
Μόλις παρει χρώμα με την βοήθεια απο ενα πιατο την γυρναμε. Μόλις ψηθει και απο τις 2 πλευρές την βγάζουμε κόβουμε και σερβίρουμε
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Κασερόπιτα με πατάτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα κίτρινα τυριά που λιώνουν, όπως γραβιέρα ή τυρί του τοστ, ανάλογα με το τι σας αρέσει.
- Ζύμη: Μην παραζυμώσετε το ζυμάρι, απλά φροντίστε να είναι μαλακό και ελαστικό.
- Μαγείρεμα: Προσέξτε τη θερμοκρασία του τηγανιού. Αν είναι πολύ δυνατή, θα αρπάξει η πίτα εξωτερικά και δεν θα ψηθεί καλά μέσα.
- Γέμιση: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και λίγο πιπέρι ή άλλα μυρωδικά, όπως ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή απόλαυση
Find more delicious recipes here















