Τα κεφτεδάκια με ρύζι σε σάλτσα γιαουρτιού και φέτας είναι ένα πιάτο που φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί είναι πλούσιο σε γεύση αλλά και πολύ ελαφρύ. Ο συνδυασμός των αρωματικών κεφτεδιών με το ρύζι που έχει απορροφήσει τα αρώματα του λεμονιού και των μυρωδικών, είναι απλά τέλειος!
Υλικά
Για να φτιάξουμε το γεύμα μας, θα χρειαστούμε:
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ. Άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 1 Μεγάλο αυγό
- 4 κ.σ. Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. Μπαχάρι (τριμμένο)
- 1 κ.σ. Ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 2 Σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- 1/2 κ.γ. Αλάτι και πιπέρι
Για το ρύζι με τη σάλτσα:
- 1 φλιτζάνι Ρύζι Καρολίνα
- 3 κ.σ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κ.σ. Ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι Ελληνικό γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι Θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γεύμα.
1. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύω τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το μπαχάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Πλάθω τον κιμά σε 10-12 κεφτεδάκια και τα τοποθετώ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 20 λεπτά συνολικά, μέχρι να μαγειρευτούν.
3. Ετοιμάζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το δυόσμο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτω το ελληνικό γιαούρτι και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύω καλά.
5. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το προσθέτω στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύω απαλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
6. Σερβίρω τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο και δίπλα τους βάζω το ρύζι με τη σάλτσα.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 30 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.
Χρήσιμα Tips για τα Τέλεια Κεφτεδάκια με Ρύζι
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το πιάτο με κεφτεδάκια σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κιμάς: Χρησιμοποιήστε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, όπως αναφέρει και η συνταγή.
- Μυρωδικά: Ο συνδυασμός δυόσμου και μαϊντανού είναι φανταστικός, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά που σας αρέσουν, όπως ρίγανη ή βασιλικό.
- Σάλτσα: Αν θέλετε η σάλτσα να είναι πιο πηχτή, μειώστε την ποσότητα του χυμού λεμονιού.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά, με τη σάλτσα γιαουρτιού και φέτας να τα αγκαλιάζει.










