Το Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Μπύρα είναι ένα πιάτο που φτιάχνω συχνά, επειδή η σάλτσα του είναι κρεμώδης και η γεύση του βαθιά και αρωματική χάρη στην μπύρα και την πάπρικα, άρα αποτελεί ένα εντυπωσιακό αλλά πανεύκολο κυρίως γεύμα για το τραπέζι, λοιπόν σας δείχνω πώς να το ετοιμάσετε γρήγορα και να απολαύσετε το κοτόπουλο πιο μαλακό από ποτέ.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Μπύρα

Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Μπύρα σε κρεμώδη σάλτσα, σερβιρισμένο σε βαθύ πιάτο

Φτιάξτε το απίθανο Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Μπύρα σε κρεμώδη σάλτσα! Μια εύκολη συνταγή για βαθιά γεύση με μπύρα, κρέμα γάλακτος και πάπρικα, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι.

Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • Φιλέτα κοτόπουλου - 2 τεμάχια (κομμένα σε κομματάκια)
  • Μανιτάρια (μεγαλούτσικα) - 6 τεμάχια (κομμένα σε φέτες)
  • Σκόρδο - 2 σκελίδες (ψιλοκομμένες)
  • Κρεμμύδι - 1 τεμάχιο (ψιλοκομμένο)
  • Μαϊντανός - λίγος
  • Μπύρα - 330 ml
  • Πάπρικα γλυκιά - 1 κ.γ.
  • Κρέμα γάλακτος - 200 ml
  • Αλάτι - λίγο
  • Πιπέρι - λίγο
  • Λάδι (για το σοτάρισμα)

Instructions

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω λίγο λάδι και σοτάρω τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνω, ώστε να πάρουν γεύση. Τα βγάζω από το τηγάνι και τα αφήνω στην άκρη.

Ρίχνω λίγο ακόμα λάδι στο ίδιο τηγάνι και βάζω μέσα το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια. Το σοτάρω καλά για να θωρακιστεί από όλες τις μεριές, δηλαδή να πάρει χρώμα και να κρατήσει τους χυμούς του.

Μετά ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και τον μαϊντανό, τα μανιτάρια και την μισή μπύρα, οπότε αφήνω το φαγητό να βράσει.

Στη συνέχεια ρίχνω την πάπρικα και αλατοπιπερώνω ξανά, γιατί τώρα θα προσθέσω και την υπόλοιπη μπύρα. Δοκιμάζω για το ψήσιμο, για παράδειγμα αν θέλει ακόμα, ρίχνω λίγο νεράκι.

Αφού έχει αρχίσει να τραβάει τα υγρά του και το Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Μπύρα να δένει, ρίχνω και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω, παίρνει μια βράση και το βγάζω από την φωτιά.

Η Συνταγή είναι από Την Ειρήνη Βολοσυρακη ΜπελαδακηΟμάδα "Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes"

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Μπύρα

      • Μανιτάρια: Σοτάρετε τα μανιτάρια μόνα τους στην αρχή, ώστε να καραμελώσουν και να μην βγάλουν πολλά υγρά στο κοτόπουλο.
      • Μπύρα: Χρησιμοποιήστε όποια μπύρα θέλετε, αλλά μια lager ή μια pilsner είναι ιδανικές για να δώσουν βάθος χωρίς να καλύψουν τη γεύση.
      • Κρέμα: Για πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ αραιωμένο, επειδή θα δέσει τη σάλτσα πιο ήπια.
      • Σκόρδο: Μην φοβηθείτε το σκόρδο, γιατί δίνει απίστευτο άρωμα στο πιάτο, όμως φροντίστε να μην καεί στο σοτάρισμα.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: