Κοτόπουλο σε σάλτσα μανιτάρια με πάπρικα

Mία από τις καλύτερες συνταγές για κοτόπουλο, μαγειρεμένο με πάπρικα, λουκάνικο και ελιές. Ο συνδυασμός των συστατικών είναι υπέροχος με ανεπανάληπτη γεύση! Λιώνει στο στόμα. Φτιάξτε το οπωσδήποτε!!

ΥΛΙΚΑ :

140 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε πάχος 1cm περίπου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, περίπου 140 γρ. το καθένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο ​​μαύρο πιπέρι
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες πάχους 1cm περίπου
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλαουρ
150 γρ. ζωμό κοτόπουλου
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
12 πράσινες μεγάλες ελιές
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Θα χρειαστείτε και ένα πυρέξ για την ολοκλήρωση της παρασκευής.
Αρχικά, ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέστε τα λουκάνικα ​​και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και βγάλτε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήστε το στην άκρη.
Κρατήστε λίγο λάδι από το λουκάνικο, περίπου μια κουταλιά της σούπας και αποστραγγίστε το επιπλέον. Προσθέστε ακόμα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζετε για 6-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να γίνεται καφέ. Απλώστε το κρεμμύδι στο πυρέξ.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC. Ρίξτε μια άλλη κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 1Ο λεπτά και από τις δυο πλευρές, γυρίζοντας μία φορά.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πάνω στο κρεμμύδι.
Προσθέστε την τελευταία κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι, ρίχνετε τα μανιτάρια και τρίβετε μαύρο πιπέρι. Τηγανίστε για περίπου 3 – 4 λεπτά σε μέση θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αρχίσει να καφέ. Προσθέστε την πάπρικα και το καλαμποκάλευρο, ανακατέψτε και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλο. Σιγοβράστε για 2 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ανακατέψτε το γιαούρτι μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
Ρίξτε τη σάλτσα μανιταριού πάνω από το κοτόπουλο στο πυρέξ. Συνεχίστε με το λουκάνικο και τις ελιές. Καλύψτε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε!! Δοκιμάστε το!!

Προηγούμενο άρθροΚρέπες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια με Μπέικον και τυρί